Exministr Bendl hraje Athose v Mušketýrech. To musíte vidět!

 Celebrity 
07. července 2015 17:30 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Petr Bendl byl politikem, teď je Athosem z mušketýrů archiv P. Bendla
Byl ministrem zemědělství, dopravy, poslancem i hejtmanem. Teď je písničkářem, ale i hercem. Petra Bendla můžete aktuálně vidět v letních představeních Tři mušketýři, kde hraje roli Athose.

V roli jednoho ze slavných mušketýrů se Bendl střídá s kamarádem, hercem Václavem Vydrou. A jak že se expolitik k divadelnictví dostal?

„Asi před 9 lety jsem spolu se starosty v okolí řeky Berounky byl členem skupiny manů v představení Noc na Karlštejně. A od té doby jsem také řádným členem Dobřichovické divadelní společnosti a dostal jsem víc příležitostí si zahrát A to buď ve hrách, které režíroval Miloslav Frýdl, což byla právě Noc na Karlštejně, kde jsem postupně hrál roli zbrojnoše, cyperského krále Petra, a pak jsem alternoval roli císaře s Vladimírem Čechem. Teď se střídáme s Vaškem Vydrou,“ prozradil VIPstory.cz Petr Bendl.

Teď 11. července v Radonicích a pak 15,16,17,19. v Dobřichovicích a 25., 26. července v Lesním divadle v Řevnicích, budem hrát právě ve zmíněných Třech mušketýrech. Před časem si zahrál například člena správní rady postřižinského pivovaru v Postřižinách. A režisér Petr Říha mi zas dal příležitost zahrát si ve Zvonokosech milovníka Lorence, či ve hře Já jsem otec Bemle a já matka žemle, roli ministra pošt.

„Mezi herci nemám vzory, spíš řadu dobrých přátel a kamarádů. A vzhledem k tomu, že herectví a muzikantství máme po linii mého otce v rodině nepadlo v tomto ohledu jablko daleko od stromu a ochotničení tak patří k mým koníčkům,“ doplnil Petr Bendl, který i podle kolegů profesionálů má rozhodně velký herecký talent.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47