Jiří Sovák byl cholerik a nervák! Komu nadával?

 Celebrity 
06. července 2015 03:05 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Josef Kemr jako Bohošu Císař a Jiří Sovák jako Evžen Huml v seriálu Chalupáři archiv ČT
Seriál Chalupáři je nesmrtelný a velmi sledovaný. Proto jej také televize Nova opět reprízuje. Osudy Bohouše Císaře a Evžena Humla jsou vlastně nadčasové. Dodnes víska Višňová u Příbrami, která se ve filmu jmenuje Třešňová vzpomíná na legendární herce. Jaký opravdu byl Jiří Sovák.

Roli Sovákovi sice nepsal režisér František Filip na tělo, ale vypadá, jako by mu ji psal. Přitom původně se uvažovalo, že morouse Humla bude hrát Jaroslav Marvan. Jenomže už byl hodně nemocný a následně zemřel. Proto dostal roli Sovák.

"Zatímco jiní herci k nám chodili na jídlo, setkávali se v hospodě, chodili mezi nás, pan Sovák ne. Byl takový samotář a na děti, které trochu zlobily, byl pěkný nervák. I na ně zakřičel. Trochu se ho bály," prozradil pamětník z vesničky pan Jan.

Ten také práskl, že už v době natáčení nepanovaly mezi Jiřím Sovákem a jeho synem Jiří Schmitzerem idylické vztahy. Sice to bylo před osudnou nehodou, kdy Schmitzer opilý srazil vozem a zabil člověka, ale už tehdy se dohadovali.

"Prostě měli rodinné spory a někdy bylo veselo. Ale jak se rozjela kamera, bylo to v pohodě. Sovák byl ale hodně zvláštní. Vozili ho do Prahy, kde měl představení a moc tady ani nebyl. Jen, když točil," dodal pamětník. To prý s Josefem Kemrem, Josefem Větrovcem nebo Jiřinou Bohdalovou byla legrace.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47