Podvody ve Slunce, seno, erotika! Tomu neuvěříte!

 Celebrity 
07. března 2015 04:15 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Slunce, seno, erotika je jeden velký podvod na diváky archiv filmu
Film je jeden veliký podvod na diváky, často říkají i sami tvůrci. Včera večer se už asi po stopadesáté reprízoval poslední z Troškovy trilogie Slunce, seno, erotika. Divák snad ani netuší, jaké podvody se na ně děly tady a za jakých podmínek až na hranici zákona film vznikal.

Slunce, seno, erotiku natáčel Zdeněk Troška těsně po revoluci v létě 1990. Zatímco dva díly byly natočeny v Hošticích a okolních vesničkách, třetí díl se vydal za hranice, do Itálie. Tam jsou ale natočeny jen exteriéry, všechny ateliéry, tedy interiéry jsou v Česku! Od hotelů, až přes obchod, kde Škopkovi kupovali počítač.

"V Itálii jsme točili vše, co bylo venku. Nemohli jsme si dovolit platit za nic, co by se dělalo uvnitř. Takže je to tak trochu podvůdek na diváka, kterému to ale jistě nevadí a vlastně by na to ani nepřišel," svěřil se Zdeněk Troška.

Tak třeba hotelový pokoj, kde se Helena Růžičková nemá čim přikrývat vznikl v hotelu Evropa na pražském Václaváku. Kdysi hotel Šroubek, kde herečka měla v roce 1956 svou svatební hostinu se svým tehdy novomanželem Jiřím Růžičkou st. Restaurace, kde jsou na stole potvory z moře vytažený, stejně jako restaurace, kde předseda italského družstva, kterého hrál otec Martina Dejdara strká nohu Škopkové do rozkroku, vznikala v hotelu ve Strakonicích.

"Italské JZD, na které hoštičtí koukali jako tele na nový vrata jsme zasadili do Školy v přírodě ve Volyni. Ta už dneska je mimo provoz a obchod, kde kupují Škopkovi počítač na králíky, jsme točili v jednom obchodě ve Vršovicích," prozradil Troška.

Nerad, ale přeci se chlubí i tím, že do Itálie natáčet jely tehdy velmi hekticky, bez povolení, bez pojištění, zkrátka načerno. V podstatě jen jako obyčejný zájezd. Pro natáčení v zahraničí totiž musí být povolení, a protože by tehdy bylo velmi drahé, produkce to riskla. Povedlo se. Nikomu, až na Jaroslavu Hanušovou se tam nic nestalo. Ta si při pádu poranila hlavu a utrpěla otřes mozku, což je vidět i ve filmu, kdy se poté, co se s Helenou Růžičkovou jako staly obětí přepadení, chytá za hlavu. Záběr ve filmu zůstal.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím