ODHALENÍ: Prodávají slavnou filmovou chalupu v Hošticích, ale ji nikdo nechce! Proč?

 Celebrity 
22. února 2015 04:16 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Proč nikdo nechce slavnou filmovou chalupu v nejslavnější vísce v republice? VIP Story.cz
Kdo by neznal Troškova Slunce, sena, která televize opět reprízuje a kde spolu soupeřili Škopkovi a přes dvůr Konopníkovi. Představitelka Konopnice Marie Pilátová (93) před měsícem zemřela. Chalupa v Hošticích u Volyně, kde se natáčel jejich domov, je na prodej. Proč ho ale nikdo nechce?

Vysoká cena, zastaralý stav, tisíce turistů každoročně. To je také důvod, proč chalupu s téměř dvoutisícovým pozemkem uprostřed Hoštic nikdo nechce. I cena dělá své. Bezmála 1,8 milionu korun, když nový majitel bude muset další nejméně milion investovat.

„Ptalo se na to hodně lidí, ale nikdo to nechce. Je to drahé, zastaralé a je to na ráně,“ řekla VIP Story.cz obyvatelka vísky nedaleko Volyně, kde žije i slavný režisér komedií Zdeněk Troška. Dokonce i jeho původní „rodný domek“, který je přesně před chalupou „Konopníků“, dnes je z něj penzion, je na prodej. A to už podruhé.

V Hošticích už bylo na prodej kdeco. Před lety i chalupa „Škopků“, chalupa Michala Tučného, kterou nový majitel skoro celou zboural a postavil nově, chalupa Tučného kamaráda, Tomáše Linky a další domy.

Chalupa, kde bydlel Konopník (otec Z. Trošky), Konopnice (M. Pilátová) a Venca (B. Černý), ale svého kupce zatím hledá marně.

„Všechno je prodejné, jen je trochu složitější doba, ale určitě je to velmi zajímavá nemovitost, která se zcela jistě prodá,“ je si jistá realitní makléřka.

Však inzerát na prodej domu sám o sobě láká na slavnou minulost objektu. „Prodej RD 3+1 Venci Konopníka v Hošticích z proslaveného filmu Slunce, seno, jahody…“ stojí psáno. Ani to zatím nikoho nepřesvědčilo, aby své naspořené peníze investoval právě do této nemovitosti.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím