Proč si tahle mladá herečka dává ruce na prsa?FOTO UVNITŘ!

 Celebrity 
20. února 2015 03:35 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Proč si tahle krásná herečka Veronika Arichteva sahá na prsa?  Archiv
Ruce na prsa! To není výkřik jako ruce vzhůru! Ale název preventivního projektu pro ženy, aby včas odhalily případné onkologické onemocnění. Jednou ze slavných tváří, která se ho zúčastnila je herečka Veronika Arichteva.

Právě ona je ve věku, kdy dobře ví, jak důležité je, „dát si ruce na prsa“ a samovyšetřovat se, aby se náhodou někde neobjevila bulka. Veronika Arichteva v pražském Palladiu otevřela edukativní stánek obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius a zahájila tak druhý ročník úspěšného projektu Ostatní ženy a dívky mohou využít této možnosti až do 2. března.

„Jsem ráda, že můžu podpořit tuto akci. Když bylo moji sestře Katce 28 let a měla půlroční holčičku, lékaři jí našli velký nádor v prsu. Bylo to těžké období, ale Kačka je bojovnice,“ svěřila se Veronika a dodala: “Samovyšetření prsou by mělo automaticky patřit do života každé ženy.“

Rakovina prsu je u nás nejčastějším onkologickým onemocněním u žen a ročně přibývá zhruba dalších 7000 případů. Řada slavných žen se účastní tohoto projektu nejen v Praze, ale i po celé republice. Například zpěvačka a moderátorka Naďa Urbánková dobře ví, co to je, nedat si ruce na prsa včas. Před lety ji lékaři objevili zhoubné nádory v obou prsou. O ty sice operací přišla, ale zachránilo ji to život.

„V mém věku už vlastně o nic nejde, já už to poprsí nějak nepotřebuji, ale jde o ty mladý, krásný holky. Opravdu by si měly dávat pozor, a pokud už něco objeví, jít s tím k lékaři hned. Přijít včas je totiž to nejdůležitější právě v takových případech,“ dodala ze zkušenosti pětinásobná zlatá slavice.

Dalšími bojovnicemi, u kterých proběhla léčba, ale ne třeba tak radikální řešení, byly z českých hvězd třeba zpěvačka Anna K., nebo herečka Lenka Termerová.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008