Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho, co byste normálně vyhodili
Pak se zúčastnil ještě několika dalších barmanských soutěží, než nakonec zakotvil v Hradci Králové, kde si otevřel vlastní bar. Později se přesunul do Prahy a dnes ho můžete potkat v baru v Karlíně, kde připravuje své jedinečné drinky
Také šéfkuchaři Ondřeji Molinovi otevřel dveře do gastrosvěta úspěch v mezinárodní soutěži, a tou je svatý grál evropských šéfkuchařů, prestižní soutěž Bocouse D'or. Ondřej Molina také procestoval pořádaný kus světa, přičemž se v každé zemi, kterou navštívil, naučil spoustu nových dovedností a lokálních jídel. Dnes se kromě vaření živí i pořádáním kuchařských kurzů či exkluzívních akcí pro skupiny lidí, ať už se jedná o firemní akce, svatby či oslavy. Můžete ho potkat také na různých food festivalech. Známý je i na sociálních sítích, kde jeho originální videa sledují statisíce fanoušků. Nedávno se objevil i v televizi, kde měl svou vlastní „cooking show“.
Tito dva opravdoví mistři gastronomie se setkali na akci značky Peugeot ve Volmanově vile v Čelákovicích u Prahy. Peugeot zde představoval nové SUV 5008 a sezval desítky hostů a novinářů. Ondřej vařil, Tomáš míchal drinky. Celá akce tak dostala přímo hvězdný nádech. A co dál mají Tomáš a Ondřej společného kromě toho, že jsou oba nadšenými příznivci vozů značky Peugeot? Oba jsou také velkými zastánci udržitelnosti. Nesnáší plýtvání potravinami a vymýšlejí různé způsoby a recepty, jak spotřebovat všechny suroviny, aniž by cokoli skončilo v koši.
Tomáš Melzer třeba dokáže zajímavým způsobem využít slupky z jablek, kterými nápoj originálně ozdobí. Používá zásadně lokální suroviny. Říká, že vozit maliny z druhého konce planety, je nesmysl. Raději si počká na ty české.
Podobně je na tom i Ondřej Molina. Toho baví vymýšlet recepty z netradičních „zbytků“. Na jeho instagramu najdete například recept na kandované slupky z vodního melounu, nebo koláčky z kávového lógru. Chutí vás jídla připravená podle receptů Ondřeje Moliny příjemně překvapí.
Nikoho ale asi nepřekvapí, že oba pánové jezdí v bezemisních vozech. Jedná se o plug-in hybridní vozy značky Peugeot, které ujedou přes 60 kilometrů v čistě elektrickém, tudíž bezemisním režimu. Na dlouhých cestách elektrický motor spolupracuje s benzínovým, přičemž se spotřeba pohybuje kolem jednoho litru benzínu na sto kilometrů, emise přitom nepřesáhnou 30 gramů na kilometr. „Ekologicky vařit je pro mě stejně důležité jako ekologicky jezdit,“ říká Ondřej Molina. Na jeho instagramu najdete spoustu tipů, jak uchovávat potraviny, aby vydržely co nejdéle, či jak zpracovat suroviny tak, abyste využili vše, co příroda nabízí.
Zdroj: Peugeot