Selena Gomez promluvila o svých bojích s úzkostí, psychózou a depresí v unikátním dokumentu. Chce tím pomoci ostatním lidem

 Celebrity 
19. prosince 2022 09:18 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Selena Gomez trpěla těžkými psychickými problémy Wikimedia Commons / Cosmopolitan UK / volný zdroj
Selena Gomez posledních šest let procházela mnoha problémy. Nyní se o nich snaží otevřeně mluvit a bez uzardění přiznává, že trpěla úzkostí a depresí. O svých psychických bojích je nejupřímnější ve svém novém dokumentu. Doufá, že díky němu pomůže ostatním lidem, aby byli mnohem otevřenější, pokud trpí něčím podobným.

Vlastní psychické problémy dovedly Selenu Gomez k tomu, aby vydala dokument o své kariéře a následném zhroucení. Při vysvětlování, proč se rozhodla obnažit své boje a bouřlivý vztah se slávou v Selena Gomez: My Mind & Me, říká, že chtěla vzdělávat mladé lidi o tom, jak je důležité upřednostňovat své duševní zdraví.

"Myslím, že se mě někdo zeptal, jestli jsem měla pocit, že jsem toho udělala moc. A nebudu lhát, možná bylo pár okamžiků, které byly děsivé, abych je mohla ukázat veřejnosti. Ale zároveň, pokud si z toho něco odnesete, doufám, že lidé pochopí, že mým cílem je spojení všech lidí, kteří trpí něčím podobným,“ řekla o upřímném dokumentu. "Použila jsem sebe jako oběť, aby se lidé nebáli svěřit s tím nejhorším v sobě. Ale také se teď na pár měsíců odmlčím, takže mě chvíli nikdo neuvidí. Udělala jsem toho dost," cituje Selenu web Mirror

Selena započala svou cestu ke slávě v sedmi letech a její televizní kariéra odstartovala, když se objevila v dětském seriálu Barney a přátelé, když jí bylo 10 let. O pět let později pak dostala hlavní roli v seriálu Kouzelníci z Waverly. Následující rok podepsala smlouvu s Hollywood Records. Pod tímto vydavatelstvím vydala tři alba se svou bývalou kapelou Selena Gomez & The Scene. Koncem roku 2010 začala chodit s popovou hvězdou Justinem Bieberem, kterému tehdy bylo 16 let. Střídavě se scházeli a rozcházeli osm let.

V roce 2013 její sláva raketově stoupla po vydání debutového sólového alba Stars Dance. Její druhé album, Revival, debutovalo na prvním místě v USA v roce 2015. O rok později jí bylo diagnostikováno autoimunitní onemocnění lupus, což ji však nijak v pracovním životě nebrzdilo. Přelom nastal v roce 2016, kdy odehrála 55 vystoupení na svém turné Revival Star a zrušila zbytek koncertů, aby se zaměřila na své duševní zdraví. V prohlášení, které tehdy zveřejnila, uvedla, že trpí záchvaty paniky a depresemi, dodává web Roling Stone.

V létě 2017 komplikace spojené s lupusem vedly k transplantaci ledviny, kterou jí darovala její kamarádka. Následující rok, v květnu 2018, se Selena s Justinem definitivně rozešla. O pět měsíců později byla zpěvačka přijata do psychiatrické léčebny, přičemž později odhalila, že během této doby měla epizodu psychózy. Tím však její psychické problémy neskočily. V roce 2020 Selena odhalila, že jí byla diagnostikována bipolární porucha.

Záběry v novém dokumentu, který režíroval Alek Keshishian, pocházejí ze dvou týdnů natáčení během Selenina nešťastného turné Revival. Jak uvádí web Mirror, Alek nedávno promluvil o reakci Seleny, když jí ukázal záběry, které natočil, včetně zhroucení v zákulisí během zkoušek, kde pláče: "To je na hovno. Vypadá to tak hrozně," byla zděšená a dále řekl: "Působila jako by chtěla křičet: 'Ach můj bože! Nechci, aby mě svět viděl, jak se hroutím a takhle pláču." Poté dodal, že začala mít pocit, že by její příběh mohl pomoci. "To je její Achillova pata. Chce pomáhat ostatním."

"Cítím, že toto je ten správný okamžik vydat něco takového, protože mnoho lidí by se zeptalo: 'No, co mám dělat? Jak získám pomoc?' A já se ze všech sil snažím jim ukázat, že nemusí přestat. Mohou pokračovat. Pokud by tento film ovlivnil alespoň jednu osobu, považovala bych se za nejšťastnější dívku," svěřila se svými pocity Selena.

Zpěvačka nyní vypadá šťastně a zdá se, že temné období má za sebou. Však ji také podporuje obrovské množství fanoušků. 

Autorský článek, zdroje: Mirror, Roling Stone.

Témata: Selena Gomez
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008