Kate Middleton věnuje svou lásku všem dětem. Získala přezdívku „princezna dětských srdcí“

 Celebrity 
14. října 2022 08:05 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Kate Middleton leží na srdci osudy všech dětí Wikimedia Commons / in2pic.co / volný zdroj
S novým titulem jako by její snaha získala mnohem větší váženosti. Kate Middleton se po léta věnuje rozšiřování povědomí o péči o děti již od raného dětství. Pod záštitou titulu princezny z Walesu chce starost o děti dostat ještě na vyšší úroveň. A opravdu ví, o čem mluví, jelikož se inspiruje vlastními zkušenostmi jakožto matka tří dětí.

Ve Spojeném království by se nenašla jiná žena, která by se s takovou péčí a ochotou starala o osudy všech dětí bez ohledu na věk a sociální zázemí. Kate Middleton se tak v očích britských občanů stala jakousi spasitelkou a stráženým andělem dětských duší. Titul princezny z Walesu je jakýmsi synonymem solidarity a pomoci těm, kteří to potřebují. Kate se pro lid stala pokračovatelkou princezny Diany, která byla nazývána „princeznou lidských srdcí“. Z toho důvodu ji začali nazývat „princeznou dětských srdcí“.

Jako princezna z Walesu poprvé navštívila porodnici Royal Surrey County Hospital, aby se dozvěděla, jak zde probíhá práce s těhotnými ženami a čerstvými matkami. Kate se setkala se zaměstnankyní Jasmine Teamu, která pomáhá každé páté ženě postižené duševním onemocněním během těhotenství a v poporodním období. 

Do nemocnice vyrazila v zářivě žlutých šatech, navržených Karen Millen a přinesla s sebou dobrou náladu a pozitivní myšlenky. Plisované šaty s délkou po lýtka měly polorukávy, výstřih do V a pásek. Vzhled doplnila semišovými lodičkami a odpovídající kabelkou

Královská nemocnice zavedla plán, který je založen na tom, aby se ženy během těhotenství setkávali s jedním týmem porodních asistentek a po narození miminek si tak byli s personálem bližší. Kate se s jednou rodinou, která byla podporována takovou skupinou, setkala. Nemocnice jako jedna z mála umožňuje matkám zůstat blízko svým dětem i s možností spánku v jednom pokoji. Zaměstnanci také povzbuzují rodiče, aby se co nejvíce podíleli na péči o své dítě, díky čemuž se rychleji vytvoří pouto mezi dítětem a rodiči. V nemocnici se každý rok narodí a pečuje přibližně o 3000 miminek. 

V posledních letech byla velká část práce princezny Kate zaměřena na vývoj dětí v raném dětství. Inspiraci našla ve vlastním životě, jelikož je matkou tří děti. V roce 2020 se Kate podělila o své zážitky z porodu a odhalila, že se u všech tří porodů obrátila na „hypnoporod“. Jelikož bojovala s hyperemesis gravidarum, závažnou formou ranní nevolnosti, kterou měla během každého těhotenství, rozhodla se pro tento typ porodu. 

„Měla jsem silné ranní nevolnosti, takže jsem nepatřila mezi ty nejšťastnější těhotné ženy,řekla Kate během rozhovoru v podcastu Happy Mum, Happy Baby v únoru 2020. Maminkou se poprvé stala v roce 2013, když porodila prvorozeného George. Další porod, tentokrát princezny Charlotte, proběhl v roce 2015 a o tři roky později přišel na svět princ Louis. Všechny tři děti porodila v Lindo Wing, v St. Mary's Hospital, v Londýně.

V průběhu let díky svému výzkumu a spolupráci s různými charitativními organizacemi získala mnohé informace, a tak si uvědomila, že by nyní během těhotenství dělala věci úplně jinak. „Cítím obrovskou zodpovědnost, protože to, co jsem se za posledních pár let naučila, je tak fascinující a rozhodně bych všechno během těhotenství dělala jinak než v minulosti, prozradila.

Povětšinou vyrážela za pochůzkami sama, začátkem tohoto roku se ale spojila s princeznou Anne. Společně navštívily londýnské ústředí Royal College of Midwives a Royal College of Obstetricians and Gynekologist, kde se vedle lékařů setkaly také s matkami i jejich dětmi a vyslechly si jejich příběhy.

Autorský článek, další zdroj: people.com, Instagram

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum