Angelina Jolie žaluje FBI kvůli dávnému incidentu v letadle. Z dokumentů unikly detaily o tom, jak ji Brad Pitt fyzicky napadl

 Celebrity 
18. srpna 2022 11:22 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Angelina Jolie se nevzdává a dál trvá na tom, že ji Brad Pitt fyzicky napadl Depositphotos
Spekulovalo se o tom už několik měsíců. Základní otázka zněla, kdo žaluje FBI v utajeném režimu ohledně incidentu na palubě letadla, který se odehrál v roce 2016? Všechny indicie ukazovaly na Angelinu Jolie, a to se nyní potvrdilo.

Navíc na veřejnost unikly některé dokumenty z vyšetřovacího spisu, díky kterým je nyní konečně známá výpověď, kterou tehdy na FBI sama Angelina udělala. A jsou to zajímavé věci. Ale zpět k aktuální žalobě. O co tedy Angelině jde?

V první řadě o svěření dětí do péče, což je soudní spor, který trvá mezi ní a Bradem Pittem po celé roky, co už spolu nejsou. Události se odehrály zhruba takto. Během letu soukromým tryskáčem měl Pitt napadnout svou tehdejší manželku a tehdy patnáctiletého syna Maddoxe. Angelina po přistání povolala FBI i policii a začalo vyšetřování. FBI se ale nakonec rozhodla po poradě se státním zástupcem slavného herce neobžalovat a případ uzavřela.

Od té doby, tedy od roku 2016, se Angelina Jolie marně snaží dostat ke spisu, aby mohla informace v něm obsažené použít u soudu o péči o děti. Nakonec anonymně podala na FBI žalobu, což vyvolalo opravdu hodně pozornosti, protože je to poměrně nestandardní záležitost dostat povolení pro anonymní žalobu. Na základě zákona o svobodě informací chce Angelina získat přístup ke spisu a informacím v něm.

Podle dokumentů, které právní tým Angeliny doplňoval ještě před několika dny, "žalobkyně požaduje zadržované informace několik let ve snaze zajistit, aby se jejím dětem dostalo kvalifikované péče a poradenství k řešení utrpěné újmy. Informace zadržené ministerstvem spravedlnosti a FBI obsahují důkazy o újmě. Trvalé zadržování těchto informací v neprospěch žalobkyně, která je sama obětí přepadení, brzdilo a nadále brzdí její snahu získat pro své děti nezbytnou trvalou péči a dále poškozuje zákonné nároky dětí," stojí mimo jiné v soudních dokumentech.

A co se podle všeho tedy tehdy v letadle doopravdy stalo? Na veřejnost se dostala část výpovědi, kterou Angelina Jolie tehdy učinila na FBI. Herečka měla v roce 2016 před agentem FBI vypovědět, že ji Brad Pitt slovně i fyzicky napadl. Herec měl svou tehdejší manželku odvést do zadní části letadla, silně ji chytit za ramena a mezi zuby procedit: "Kur**š tuhle rodinu." Angelina také vypověděla, že během letu došlo ještě k dalšímu incidentu, během kterého jí Pitt způsobil drobná fyzická zranění, včetně poranění lokte. Herečka rovněž ve své výpovědi uvedla, že Pitt během letu pil pivo, kterým ji rovněž během hádky polil. Tehdy patnáctiletého syna Maddoxe měl Pitt rovněž fyzicky napadnout poté, co chtěl bránit svoji matku.

Pittův tým veškerá obvinění samozřejmě popřel. Jeho zástupci tehdy vydali veřejné prohlášení v tomto znění: "Zdůrazňuje, že to nedosáhlo úrovně fyzického týrání, že nikomu nebylo fyzicky ublíženo. Své dítě do obličeje nijak nebil. Neudělal to. Položil na něj ruce, ano, protože konfrontace se vymykala kontrole."

Kauzu tedy vyšetřovala FBI i policie v Los Angeles, ale jak už bylo řečeno, vyšetřování bylo uzavřeno s tím, že žádná obvinění vznesena nebudou. Krátce po konfrontačním letu podala Angelina Jolie žádost o rozvod a manželství bylo bez problémů rozvedeno. Od té doby ale mezi Angelinou Jolie a Bradem Pittem probíhají nekonečné soudní bitvy všeho druhu, ať už jde o péči o děti, rozdělení majetku nebo nejnověji o podíl ve francouzském vinařství, který herečka neprodala svému exmanželovi, ale velké nadnárodní společnosti.

Autorský článek, další zdroj: Just Jared

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod