Herce Keanu Reevese děsí peníze, které si vydělal. Raději je rozdává. Patří k nejštědřejším hvězdám v Hollywoodu

 Celebrity 
22. ledna 2022 08:09 / Mirka Malá
  3
📷
2 fotografie v galerii
Reeves vydělal spoustu peněz, ale má za sebou také řadu osobních tragédií Depositphotos
Keanu Reeves, hrdina filmů Matrix, vydělal za svou kariéru odhadem přes 315 milionů dolarů, a to je suma, která ho podle jeho přátel doslova děsí.

Reeves má sice doslova zářnou hollywoodskou kariéru, ale osobní život zasáhla řada tragických událostí. A tak se herec rozhodl, že bude svoje peníze rozdávat, protože jich má moc. "Keanu rozdal spoustu peněz a udělal pro lidi mnohem víc, než si většina kdy uvědomí,“ řekl jeho přítel pro NY Post. "Uvědomuje si totiž, jaké má štěstí. Na rozdíl od mnoha hollywoodských mega hvězd nic z toho nikdy nebere jako samozřejmost.“

Pokora, dárky a charita

Ačkoliv prosincovou zprávu, že Reeves věnoval 70 procent svého platu z prvního filmu Matrix na výzkum rakoviny, hercův publicista vyvrátil, stále je Keanu jednou z nejštědřejších hvězd v Hollywoodu. Dává svým spolupracovníkům drahé dárky a podporuje řadu charitativních organizací. 

"Keanu je známý svou štědrostí,“ řekl hollywoodský producent a přidal historku, že herec dal kulisákovi filmu Matrix 20 000 dolarů poté, co se dozvěděl, že má finanční problémy. Reeves také obdaroval každého z 12 kaskadérů z filmu The Matrix Reloaded motorkou Harley-Davidson. Během natáčení filmu John Wick 4, který nedávno točil v Paříži a Berlíně, dal Reeves kaskadérům hodinky Rolex Submariner doplněné osobními nápisy.  A to proto, že je bere tak vážně a uvědomuje si jejich zásluhy na úspěchu filmu.

Ti, kdo ho znají dobře, ale tvrdí, že část jeho touhy podělit se o vydělané miliony pochází z toho, že ve svém životě tolik ztratil. Reeves byl na dně v roce 1993, když jeho nejlepší přítel, herec River Phoenix, zemřel na předávkování drogami.

V roce 1999 jeho tehdejší přítelkyně Jennifer Syme, asistentka režiséra Davida Lynche, porodila o měsíc dříve jejich dceru, ale ta se narodila mrtvá. Smutek byl pro vztah páru příliš a nedlouho poté se dvojice rozešla a v roce 2001 se dala znovu dohromady. Jenomže Jennifer bojovala s depresemi  a 1. dubna 2001 najela svým džípem do řady zaparkovaných aut v Los Angeles. Okamžitě zemřela a vyšetřování zjistilo, že byla v době havárie opilá.

Jedna z jeho sester také onemocněla leukémií, a to Reevese vedlo k financování několika charit bojujících s rakovinou.

Dlouhé roky zármutku vedly Reevese k tomu, že se bránil usadit se. Do svých 40 let si nekoupil ani dům. Bydlel po hotelech, kde si na něho dobře pamatují, jak po jejich halách a chodbách bloumal jako duch.

Dnes má Reeves vztah s osmačtyřicetiletou umělkyní Alexandrou Grant a tvrdí, že je v jeho životě už na vše pozdě a je smířen s tím, že nebude mít děti.

Zdroj: NY Post, Fox News.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47