Režisér Zelenka upozorňuje na justiční omyl s Jiřím Bartoškou

 Celebrity 
27. listopadu 2019 16:38 / René Černý
  0
📷
5 fotografií v galerii
Jiří Bartoška v televizní filmu Velký případ  Archiv ČT
Jde o velký případ a o justiční omyl - varuje uznávaný český a "osobní" režisér Jiřiny Bohdalové Zdeněk Zelenka. Naštěstí se nestal ani on, ani nikdo z jeho přátel obětí chyby soudnictví, ale jen připomněl svůj film, který točil před dvaceti lety.

"S velkým předstihem si dovoluji upozornit na stále aktuální soudní drama a napínavou detektivku, která bude vysílána na ČT1 v neděli 8. prosince ve 14.20. Jmenuje se Velký případ," uvedl Zdeněk Zelenka, který jinak stojí za režií celé řady pohádek, ať už televizních, tak i filmových.

"Jestli někdy použít slovní spojení ,herecký koncert´, tak zde - Josef Somr, František Němec, Jiří Bartoška, Ondřej Vetchý, Tereza Brodská, Alois Švehllík, Hana Maciuchová a mnoho dalších Mistrů herectví," upozorňuje filmař, kterého si jako svého "osobního režiséra" vybrala už dávno Jiřina Bohdalová.

Scénář o vědomé přípravě justičního omylu napsal klasik české scenáristiky Jiří Hubač. "Příběh o žonglování obhajoby i obžaloby s fakty, což nakonec vede až k odsouzení nevinného, je stále aktuální a zároveň jedna z mých nejoblíbenějších prací," láká Zelenka na vysílání jeho filmu.

Režisér se tak vrací k tomu, co ve své profesi natočil a televize nyní reprízuje. Sám je prý rád, že Česká televize sahá občas hluboko do archivu a nemelduje jen stále jedno a to samé. Právě televizní archiv je plný podobných skvostů!

Nenechte si tak ujít příběh, který se odehrává ve Francii, ale v čem se francouzská soudní praxe liší od naší? Divák zkrátka může hodně srovnávat.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve