Halina Pawlowská: Když chceš hezky milovat, musíš lásku pilovat

 Celebrity 
02. listopadu 2018 10:54 / Ema Maxová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Halina Pawlowská je vtipná a upřímná Albatros Media
Přesně takhle postupuje hlavní hrdinka nejnovější knihy Haliny Pawlowské Díky za fíky. I když občas se řídí trochu pozměněným heslem, které zní: Když chceš hezky milovat, tak sex musíš pilovat!

Knihu začala Halina Pawlowská psát na ostrově Wangerooge v Severním moři a je to v pořadí její 31. román. Hrdinka nejnovějšího příběhu je stejná jako v bestselleru Díky za každé nové ráno. Autorka se ale brání tomu, že by se jednalo o pokračování románu.

“Proč Díky za fíky?! Fíky měla ze všeho nejradši moje máma, ale já jsem knížku takhle pojmenovala proto, že jsem příběh jedné vášnivé noci, kdy se bilancuje vztah, u kterého není jasné, že jde o lásku, chrlila se stejnou emocí jako tehdy Díky za každé nové ráno. A taky proto, že popisuju strašně trapné situace, odhaluju chtíč a směju se, i když je to někdy všechno k pláči… Kdybych chtěla cynicky a stručně vyjádřit o čem kniha je, mohla bych taky říci: O jedné noci, kdy ON příšerně chrápe a ONA nemůže usnout!”

Halina Pawlowská je vtipná a upřímná nejen na papíře, ale i jako osobnost. Není proto divu, že se na jejím křtu sešlo tolik zajímavých hostů. Taková účast se na uvedení nového románu jen tak nevidí! Přišla Dana Batulková, Petra Černocká, Lída Finková, Michael Fleischman, Markéta Hrubešová, Martina Hudečková, Iva Hüttnerová, Petr Mändl, Jan Kanyza, Uršula Kluková, Tatiana Kovaříková, Hana Křížková, Kateřina Lojdová, Tereza Kostková, Jitka Němcová, Pavel Nový, Agáta Prachařová, Mariana Prachařová, Petr Pečený, Upír-Krejčí, Václav Šanda, Zdeněk Troška, Dagmar Zázvůrková nebo Jitka Zelenková.

Role kmotra se zhostil její dlouholetý kamarád a kolega Milan Šteindler. „Je to současný příběh, ale vzpomínám v něm na dobu, kdy jsme s Milanem chystali společně filmy, kdy jsme se hodně kamarádili a kdy jsme měli velké plány,“ dodává spisovatelka. Milana Šteindlera zaujalo hlavně motto celé knihy. Když chceš hezky milovat, tak sex musíš pilovat! „Slavný španělský režisér Luis Buňuel napsal ve svém životopise, že si v životě oddechl, teprve když zjistil, že už se nemusí štvát za ženami a erotikou. A mně ta chvíle stále nepřichází. Tak tedy piluji,“ vtipkoval herec a režisér.

Na setkání s Halinou Pawlowskou se samozřejmě velmi těšil. Mají spolu, podle jeho slov, vztah sourozenecký a jejich spolupráce vždy probíhala hladce a přirozeně. A co se mu na ní líbí? „Je to energická a vášnivá žena. A také vím, jak se dokáže sama ve svém díle schválně znemožnit, řvát vzteky i brečet. Jen na umření má ještě až příliš mnoho sil.“

Slavnostní událost se odehrávala v pražském domě U Černé matky Boží. Právě tento výjimečný kubistický prostor kavárny Orient inspiroval spolu s dušičkovým obdobím tematiku večírku. Hosté si mohli vybrat, zda budou svůj outfit stylizovat spíše do halloweenských oslav či přijdou jako elegantní postavy z 20. a 30. let.

Vydání knihy z pera Haliny Pawlowské zaručuje pro nakladatelství bestseller a román Díky za fíky si určitě oblíbí nejen čtenářky, ale i muži, kteří víc pochopí ženskou duši. Doufejme, že román bude jednou také zfilmován, protože autorka už má všechno promyšlené. „Kdyby se náhodou tenhle příběh dočkal filmového zpracování, měla by hlavní roli hrát Ivana Chýlková. A film by měl točit Milan. A taky proto, že jsou oba fajn a mají talent,“ uzavírá Pawlowská.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve