Simona Krainová není žádná dietářka!

 Celebrity 
15. listopadu 2017 19:00 / Ema Maxová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Simona Krainová otevření nového bistra Bistro Kaprova
Dům na rohu Kaprovy a Žatecké ulice opět ožívá. Po několikaměsíční rekonstrukci tady zahajuje svůj provoz nové jedinečné bistro: Bistro Kaprova & Bookshop. Na slavnostním otevření bistro pokřtili topmodelka Simona Krainová a mistr etikety pan Ladislav Špaček.

Nové bistro, jehož současný vzhled navrhnul český architekt Jaromír Pizinger, se vymyká svým vzhledem i nabídkou jídel. „Upřednostňuji mediteránskou kuchyni a hlavně italskou. Je ve své podstatě jednoduchá a přitom výrazná. Proto se těším i na kuchyni zde v Bistru Kaprova, že bude moderní a sázet bude hlavně na kvalitu a chuť. A co se o mně obecně ví a přiznala jsem to už v mnoha rozhovorech, nedám dopustit i na českou kuchyni. A jsem ráda, že i moderní českou kuchyni zde najdu," svěřila se krásná Simona.

„Naštěstí nejsem žádná dietářka, takže mne tu uvidí často. Ještě že mě to ranní běhání tak baví. U snídaní po běhání tolik nehřeším, tam mám naopak ráda ty lehké varianty. A ty v Praze moc neseženete. Jsem ráda, že kromě klasických variant zde najdu i ty lehké a sportovnější,“ dodala k otevření nového bistra Simona Krainová.

Bistro a restaurace má i svou stálou nabídku menu, kterou bude v průběhu roku reagovat na dostupnost čerstvých sezonních surovin. Pro restauraci je také nadmíru důležitý výběr masa. „Samozřejmě budeme kupovat maso z osvědčených chovů ze zahraničí, ale rozhodně chci v první řadě spolupracovat také s ověřenými českými zemědělci. Například jsem nadšený z hovězího masa plemen Highland a Charolais, které v naprosto přírodních podmínkách chovají manželé Chudobovi na statku v Javornici v Orlických horách,“ svěřil executive chef Bistra Kaprova & Bookshopu Tomáš Černý.

Kromě jídel, bohatých snídaní, originálních limonád a koktejlů tady najdete ale i malý bookshop. Z úcty k historii domu, kde bývalo knihkupectví známé široké veřejnosti ze slavné české komedie Vrchní, prchni! zachovali majitelé tento odkaz v podobě bookshopu s vybranými tituly zaměřenými na historii Prahy, umění, cestopisy a samozřejmě také knížky o gastronomii a kuchařky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve