Další vyhazov z Národního! Tohle si naše nejslavnější pěvkyně nezasloužila!

 Celebrity 
06. května 2017 04:50 / René Černý
  1
📷
2 fotografie v galerii
Národní divadlo se teď zbavilo i přední české pěvkyně Evy Urbanové archiv E Urbanové
Co se to děje ve Zlaté kapličce? Vedení se zbavuje jednoho velkého jména za druhým. Tohle snad v Evropě nemá obdoby. Eva Urbanová po 22 letech v Národním divadle končí a čeká ji derniéra její Libuše!

Už 8. května, tedy na státní svátek si Libuši Urbanová zazpívá v Národním naposledy! „V nové inscenaci dá hudební vedení Opery prostor nové generaci pěvkyň,“ uvedl pro Blesk mluvčí divadla Tomáš Staněk.

„Jednou jsem vystoupila ve vysokých horečkách a pak se mi dýchalo čím dál hůř. Nakonec mě operovali ve Střešovické nemocnici, kde jsem podstoupila operaci dutin, která mohla ohrozit barvu mého hlasu, ale byla nutná. Naštěstí se zákrok povedl,” prozradila Eva Urbanová s tím, že se zpěvačka nyní se cítí skvěle. Přesto s ní scéna už dál nepočítá.

Obdobný konec v Národním divadle zažil před časem  i Miroslav Donutil. Ten skončil po 23 letech svého Sluhu dvou pánů, který byl vždy vyprodán a scéně přinášel miliony korun. Od nového šéfa činohry Daniela Špinara, který s posvěcením ředitele Jana Buriana vyhazuje jednoho slavného herce za druhým, si dokonce vyslechl, že se jeho kus stal „velikým nacucaným klíštětem, které bylo nutné vykroutit.”

„Národní divadlo se stává neskutečnou černou dírou pro skvělé umělece se zkušenostmi. Naopak si Špinar bere lidi, které sice může vychovat, ale pokud je bude vychovávat způsobem, jakým byl on sám, bude příští generace herců či zpěváků podobně arogantních a bude na ně smutn pohled,” kontroval jeden ze známých bývalých herců Národního divadla, který odešel už před časem dobrovolně. 

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47