Překvapivé odhalení: Nejošklivější český herec byl náfuka a protiva!

 Celebrity 
18. dubna 2017 04:51 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Karel Effa si zahrál také s Jiřinou Bohdalovou ve filmu Florenc 13:30 Archiv ČT
Letos v červnu to bude už 24 let, kdy zemřel bezkonkurenčně nejméně hezký český herec Karel Effa! Kdysi vášnivý tramp a milovním trampských písní, vlastním jménem Effenberger byl ale prý pěkný namyšlenec a protiva.

Zatímco se o Karlu Effovi tvrdí, jak rozdával smích a bavic společnost, ve skutečnosti nebyl u mnoha kolegů zrovna oblíbený.

„Hrála jsem s Karlem Effou několikrát a musím říct, že vždycky se choval jako Alain Delon. On nejenom, že si o sobě myslel, že je opravdu skvělý herec, ale taky to, že je i krásný. Že má neskutečný talent. Byl dost arogantní a pořád dával najevo, jak je skvělý a báječný. Nesnášel kritiku ostatních, ani režiséra," svěřila se VIPstory.cz jedna z hereček, která si kolegu Effu dobře pamatuje. 

Effa prý sice na jednu stranu mezi kolegy nadával na komunistický režim, ale na druhé pak v roce 1982 byl vyznamenán jako Zasloužilý pracovník československé kinematografie a v roce 1987 shrnul své osudy a zážitky ve vzpomínkové knize Ve znamení náhody.

„On byl zvláštní a já osobně bych před ním nikdy nic neřekla. Tehdy mě varoval i Pepíček Bek a to byl komunista. Říkal mi: "Hlavně před Karlem nic neříkej. Mám pocit, že si to ne vždycky nechává jen pro sebe..." Více mi neřekl, ale to varování mi stačilo," dodala česká herečka. 

Rozhodně by prý nechtěla někomu ublížit, ale když se jí prý nedávno jedna redaktorka na Effu ptala, odpověděla jí, že s ním si nějak blízcí nebyli, takže o něm moc neví. „A taky jsem jí řekla, jak to bylo, že Effa si o sobě myslel víc, než na co měl, jak jako chlap, tak i jako herec. 

Karel Effa zemřel 11. června 1993 po boji s rakovinou. Bylo mu čerstvých 71 let a pravdou je, že ne mnoho herců na něj ve svých různých memoárech vzpomíná. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve