První československá televizní Popelka slaví jubileum! A teď se těší na vnouče!

 Celebrity 
28. března 2017 03:20 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Eva Hrušková hrála první československou televizní Popelku! archiv, P. Mráček
Neměla v životě na růžích ustláno, prošla si i krutými věcmi. Přesto je dnes šťastná, usměvavá a miluje život. První československá televizní Popelka Eva Hrušková totiž včera oslavila své životní jubileum.

Začátkem března sice se svým manželem hercem Janem Přeučilem oslavila velké výročí 145 let, ale nyní slaví ona sama. „To je silné slovo - slavím. Neslavím, protože jsme to slavili s mým úžasným manželem. Nebudu říkat, kolik mi je, ale Jeníčkovi bylo osmdesát," usmívá se loutkoherečka, manažerka a dabérka Eva Hrušková.

S manželem Janem Přeučilem mají hodně podobné životní osudy. Oba si museli prožít své, aby nakonec na podzim svého života prožívali hezké období. „Bydleli jsme mnoho let na jednom patře. Nejprve jsme spolu po odchodu Štěpánky Haničincové začali pracovat, pak jsme spolu začali i bydlet," zavzpomínala Eva Hrušková - Přeučilová.  

„Šestnáct let jsme manželé, zhruba osmnáct jsme spolu a je to pořád úžasný. My to opravdu nehrajeme, my ten život takový žijeme. Naučili jsme se oba a já obzvlášť, neřešit nesmysly. A řešit jen věci, které mohu ovlivnit. U mnohých věcí si říkám - a vždyť je to jedno," říká Eva Hrušková, maminka tří dospělých synů.

Teď se přirpavuje na další roli. Díky svému synovi, herci Zdeňku Rohlíčkovi se brzo stane právoplatnou babičkou. Rohlíček s tanečnicí Libuškou Vojtkovou totiž čekají mininko. Ona už jednoho syna ze vztahu s Josefem Vojtkem má.

„Toho jsme taky okamžitě přijali do rodiny a je to vlastně náš "nevlastní" vnuk. Ale my to nerozlišujeme. Jsme rádi, že máme Libušku, Matyáše a už se s Honzíkem moc těšíme na to malé," dodává oslavenkyně Eva Hrušková, která republiku denně buď s maneželem, synem nebo sestrou Janou brázdí republiku a hrají pohádky pro děti i dospělé. 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod