Tahle slavná česká herečka oslaví jubileum! K divadlu a před kameru se ale už nikdy nevrátí!

 Celebrity 
08. ledna 2016 04:55 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Herečka před několika lety ještě v relativně plné síle. To je bohužel minulost! Profimedia
Hrála milenky, manželky, královny. Film, divadlo i televize, to byla její velká láska. Za manžela měla herce, dcera je herečka. Přesto se Jana Brejchová musela své profese vzdát. Je těžce nemocná a před kameru ani na jeviště se už nikdy nevrátí. Bohužel!

Za pár týdnů oslaví 75. narozeniny, tedy půlkulaté jubileum, jenomže popřát ji přijde nejbližší rodina. Otázka, zda někdo z kolegů a přátel. Zda ještě také někoho pozná. Netrpí jen fyzickými potížemi. Loni v lednu si zlomila nohu v krčku a operace se neobešla bez komplikací.

"Co vím, Jana je stále v motolské LDN, tam kde byla Zita Kabátová. Dcera Terezka Brodská za ní chodí pravidelně a pečuje o ní," svěřila se kolegyně Brejchové.

Jenomže Brejchové prý moc neslouží paměť, má výpadky a je hodně náladová. Před časem se s ní chtěla usmířit její sestra Hana Brejchová, ale se zlou se potázala. "Už jsem to vzdala, nemá to cenu," nechala se slyšet herečka z filmu Lásky jedné plavovásky.

Spor vznikl kdysi kvůli chlapovi - režiséru Miloši Formanovi. Dnes by staré rány mohly být zapomenuty, jenže nejsou.

Je smutné, že ty nejlepší české herečky zestárly a těžce onemocněly. Jana Brejchová je na LDN, její kolegyně Luba Skořepová s vývodem střev a stařeckými obtížemi taky a jejich kolegyně Květa Fialová s pokročilým stádiem Alzheimera ve specializovaném ústavu v Průhonicích. Ani jedna už není schopná hrát a ani jedna už není schopna se soustředit. Vyhasl z nich život a síla a energie, kterou donedávna překypovaly. Smutný pohled na staré herecké legendy.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008