Největší děvka šoubyznysu? Téhle herečce nemůže většina obyvatel přijít na jméno

 Celebrity 
22. prosince 2015 04:01 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Největší děvka šoubyznysu? Téhle herečce nemůže většina obyvatel přijít na jméno Shutterstock
Krásná a talentovaná herečka Jane Fondová, která právě dnes slaví neuvěřitelné 78. narozeniny, leží v žaludku mnoha miliónům Američanů. Čím si to tahle křehká kráska zasloužila?

Jane nemohla uniknout pozornosti médií, i kdyby nakrásně chtěla. Již v šedesátých letech se stala sexuální bohyní. Muži ji milovali a ženy nenáviděly. Pochází ze slavného hereckého rodu (otec Henry, bratr Peter Fonda a neteř Bridget Fodová) a měla velmi slavné, vlivné a bohaté manžele a milence (Roger Vadim, Ted Turner a Tom Hayden).

A právě k manželství s politickým aktivistou Haydenem se váže Fondové asi největší přešlap jejího života. Manželé spolu otevřeně protestovali proti válce ve Vietnamu, když v roce 1972 udělá Fondová osudovou chybu. V Hanoji se nechala vyfotit na nepřátelském protiletadlovém děle. Stačilo několik málo hodin, snímek obletěl celý svět a z Fondové se stal přes noc nepřítel státu číslo jedna. Přestože se zřejmě až do konce života bude herečka omlouvat a vysvětlovat, že to tak nemyslela, mnozí Američané jí dodnes nemohou přijít na jméno. V době války pro ni dokonce Bílý dům požadoval obvinění z vlastizrady. Urážky a očerňování či pokřik: „ Dobrou noc, děvko Fondová,“ je údajně k slyšení ještě dnes.

Stačilo tak málo a jedna fotografie mohla zničit téhle nádherné ženě hereckou kariéru. A to by byla opravdu nesmírná škoda.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve