Udělala pohádkovou kariéru, ale obrovské bohatství a luxus si dlouho neužívala. Zemřela předčasně a kolem její smrti dosud panují nejasnosti

 Celebrity 
14. listopadu 2015 03:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Grace vyměnila filmovou slávu za knížecí korunku. Velké štěstí jí to ale nepřineslo Shutterstock
Narodila se jako Grace Patricie Kellyová 12. listopadu 1929 ve Filadelfii a stala se jednou z nejznámějších a nejobletovanějších žen světa. I když jako herečka natočila pouhých deset filmů, stala se z ní světová hvězda.

V dubnu 1955 Grace Kellyová potkala na festivalu v Cannes monackého knížete Rainiera III. a byla z toho láska jako hrom. Následovala velkolepá svatba, která byla pro monacké knížectví doslova dar z nebes. Díky Grace se stalo z nevýznamné a trochu zanedbané země velmi reprezentativní místo. Nejdůležitější úkol mladá kněžna splnila, když knížeti porodila tři děti, princezny Caroline a Stephanii a následníka trůnu prince Alberta.

Velké štěstí ovšem Grace v pohádkovém blahobytu nenalezla. Vztah s knížetem měl mnoho trhlin a stále častěji se hovořilo o jeho záletech, stejně jako o zálibě kněžny v šampaňském. Nejkrásnější okamžiky zřejmě prožívala Kellyová se svými dětmi, avšak i tyto vztahy se postupem času zhoršovaly.

Život krásné herečky v roce 1982 nečekaně ukončila autonehoda. V prudkých serpentinách nad Monte Carlem nezvládla řízení a zřítila se ze skály. Z auta byla sice vytažena při vědomí, ale záhy upadla do kómatu a i přes nejlepší zdravotní péči, jakou mohla dostat, nebyla její zranění slučitelná se životem. Našli se ale svědci, kteří tvrdili, že za volantem seděla princezna Stephanie a kněžna byla na sedadle spolujezdce. Mezi oběma ženami panovaly v té době velmi napjaté vztahy a je možné, že se během jízdy pohádaly. Očití svědci totiž uváděli, že auto po silnici podivně kličkovalo.

Pravdu, jak to před 33 lety skutečně bylo, se s největší pravděpodobností nikdy nedozvíme. Kníže Rainier požádal den po nehodě o odpojení kněžny od podpůrných od přístrojů. Na její památku nechal zbudovat zahradu jejích nejoblíbenějších květin, kterými byly růže.
Kam dál?
Zavraždila slavnou herečku skutečně její dcera?
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47