Smutné loučení s Lubomírem Lipským!

 Celebrity 
09. října 2015 15:25 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Poslední rozloučení s Lubomírem Lipským se konalo v pražském Divadle ABC Profimedia
Česká kulturní scéna se dnes loučí s jedním z největších a nejpokornějších hereckých bardů Lubomírem Lipským. Zemřel minulý týden věku 92 let. Poslední sbohem mu přišli dát kolegové, přátelé i diváci. Pražské Divadlo ABC se proměnilo ve smuteční síň.

Vyprovodit svého kolegu a kamaráda na poslední cestě přišli například Jan Hrušínský a Miluše Šplechtová, Simona Stašová, Valérie Zawadská, Eliška Balzerová, Jaromír Hanzlík, Martin Písařík, Kateřina Macháčková, Dana Batulková, Jaroslav Satoranský, Libuše Švormová, Petr Kostka, ale také jeho nejbližší přátelé, kolegové Ivo Niederle, Ladislav Trojan a Jan Skopeček.

Slova se jako první ujal Jiří Hromada, předseda herecké asociace, který vyzdvihl nepřekonatelné herecké výkony Lubomíra Lipského, ale i jeho ocenění, které získal za jednotlivé role, a také za celoživotní práci.

Slova se ujala i principálka Divadla Na Fidlovačce, herečka Eliška Balzerová, která neudržela slzy. "Scházeli jsme se každý měsíc, "Měli jsme se sejít 16. října. Bohužel už se to nestane. Sbohem, můj milovaný Mirečku."

Na plátně za rakví, u které dopoledne držely čestnou stráž kolegové herci, se na plátně promítaly záběry z filmů, v nichž velký český herec účinkoval.

Následně pak celé tři minuty kolegové tleskali zesnulému Lipskému, který tolik miloval divadlo. Naposledy hrál na prknech Divadla ABC letos v červnu. Následně pak kvůli zdravotnímu stavu byl více v nemocnici než doma. Zda bude Lipský pohřbený v Praze, nebo v rodném Pelhřimově, kde spočinuli po smrti i jeho dva bratří, není zatím jasné.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008