Tohle je rodinka nejslavnějšího francouzského herce! Kterého?

 Celebrity 
30. ledna 2015 14:00 / redakce
  0
📷
6 fotografií v galerii
zleva: vnuci Charles, Adrien, jejich matka Dominique a syn Olivier na návštěvě zámku Clermont, kde herec s rodinou léta žil archiv
Už 32 let uplynulo od chvíle, kdy zemřel nejslavnější francouzský komik a skvělý herec Louis de Funes. 27. ledna 1983 jej postihl druhý infarkt, na který zemřel. Pokud by však žil, měl by dnes už 101letý herec jistě radost, jakou má rodinu a jak jim to sluší.

Louis de Funes byl na obrazovce poděs, ve skutečnosti ale velký introvert, který miloval svou rodinu, pěstoval růže a byl velký puntičkář v soukromí i při práci. Se svou první ženou měl syna Daniela (78) , kterého po jejich rozvodu mohl navštěvovat jen tajně, a který se pak o úmrtí táty dozvěděl až z rádia. Díky němu má ale velikán francouzského filmu vnuka, dnes téměř padesátiletého Laurenta. Ten se také věnuje herectví a jeho dědeček je pro něj velkým vzorem.

„Chci být alespoň částečně tak dobrý, jako on, ale nechci být kopií, klonem Louis de Funese. Chci být sám sebou,“ řekl Laurent de Funes.

V druhém manželství se svou ženou Jeanne-Augustine Barthelémy de Maupassant, praneteří slavného spisovatele a básníka Maupassanta, zplodil dva syny. Staršího, dnes už sedmdesátiletého lékaře Patricka a mladšího Oliviera, kterému je 65 let. Ten s otcem hrál v osmi filmech a v divadle. Když pak praštil s herectvím, létal řadu let jako pilot u AirFrance.

Díky svým dvěma synům má Louis dalších pět vnoučat. Olivier ovšem před časem svou rodinku vzal na kdysi rodinné sídlo, zámek Clermont, jehož polovinu Louis de Funes po natočení prvních Četníků odkoupil od příbuzných své ženy a zde společně žili až do jeho skonu. Zde také pěstoval růže.

Téměř dvacetiletí synové Charles a Adrien, kteří by mohli z fleku být modely pro nejznámější francouzské módní návrháře i manželka Dominique si prohlédli jak zámek, tak i jednu z částí, kde je muzeum Olivierova otce. Společně pak zajeli i na nedaleký hřbitov, kde položili květiny a zapálili svíčku u hrobu svého otce a dědečka, nejslavnějšího francouzského herce v dějinách filmu.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008