Tajemná chalupa Jiřího Lábuse, kam jezdili Veškrnová, Kaiser, Hanušová. Tady se děly věci!

 Celebrity 
30. ledna 2015 11:25 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Chalupa Jiřího Lábuse v jihočeské Volyni zažívala věci... Jezdili sem Veškrnová, Kaiser, Hanušová a další... archiv
Jiří Lábus patří k hercům, kteří zrovna nemají nouzi o role, ať už filmové, televizní nebo divadelní. Vydělané peníze nerozhazuje, a když už investuje, tak s rozumem. Před lety zrenovoval chalupu, kterou teď napůl vlastní s bratrem Ladislavem. Jenže tady se kdysi děly věci. Kdyby jen zdi mohly vyprávět...

Lábus bydlí trvale v pražských Vršovicích už řadu let a na chalupu do jihočeské Volyně jezdí jen tehdy, když má čas. Tedy hlavně v létě. Byly ale doby, kdy tu byl skoro pořád. A ne sám! Když byl slavný „Rumburak“ ještě mladší a víc kamarádil s kolegou Oldřichem Kaiserem, tak se prý odehrávaly ve venkovském sídle pořádné pařby.

„No jo, to tu bývalo veselo! Jezdívala sem Dáša Veškrnová, ta Hanušová z Kouzelníka, co pak hrála ve Slunci, senu tu učitelku, Kaiser, Konvalinková, Roden, a další. Pořád tu byl někdo. Jedlo se, pilo se, zpívalo. Ani snad nechci vědět všechno, co se tam dělo,“ řekl VIPstory.cz s úsměvem jeden ze starousedlíků hlavní ulice, kde Lábusova chalupa stojí.

Protože je dům uvnitř zástavby a má jen nevelký dvůr, naprosté soukromí tam nikdy nebylo. Takže co se dělo venku nebo i uvnitř, sousedům příliš neuniklo. A třeba prý taková pozdější první dáma Dagmar Havlová, tehdy ještě jako herečka Dáša Veškrnová, to prý uměla pořádně roztočit.

„Párkrát jsme ji tu viděli a byla veselá, vtipná, až moc, stejně jako Konvalinková. Kaiser byl vždycky takovej kašpar. Tak jak je znáte z televize, takoví oni vlastně byli. Když třeba točili Kouzelníka v táborském divadle, jezdili pak sem,“ zavzpomínal obyvatel Volyně.

Chalupa v jižních Čechách prostě v minulosti prožila mejdany, které trvaly i několik dní. Zato dneska, když Jiří Lábus přijede, tak většinou sám nebo s bratrem. Zdrží se den dva a zase jede do Prahy, kde, jak sám místním prý říká, má moc práce.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod