Šokující Troška: Církev svatá si už na něj prý připravuje hranici, aby ho upálila. Komu chtěl rozbít ústa?

 Celebrity 
22. ledna 2015 00:47 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Režisér Zdeněk Troška si znepřátelil církev, prý proto, že ji ukázal v trilogii Babovřesky v tom pravém světle archiv filmu
Nejúspěšnější český režisér současnosti Zdeněk Troška představuje dnes oficiálně další z filmů, tentokrát třetí díl komedie Babovřesky. Pro zvané, herce a novináře je určena slavnostní pražská premiéra. Už teď prý autor scénáře a režisér s nadsázkou říká, že ví, že církev ho za to určitě upálí!

„Budu další, kdo skončí na hranici jako Hus? Určitě mě církev svatá nechá zbičovat, natáhnout na skřipec, anebo spíš upálit. Protože jestliže jsem se v nadsázce a s humorem opřel do církve ve dvou předchozích dílech, teď na ní nenechám nit suchou,“ slibuje Zdeněk Troška.

Už při natáčení prvního dílu zažil režisér a štáb něco, co se hned tak nevidí. Kvůli tomu, že filmaři natáčeli v kostele, který ale patři jihočeské obci Dříteň, nikoli katolické církvi, snesla se na ně od tamního polského kněze Jána Němce sprška vulgarit a nadávek.

„Přilítl celý běsný za starostou a řval na celé kolo, že: "Troška je debil, satan a že mladá Vondráčková je posedlá ďáblem, a že ji proklíná.“ Měl jediné štěstí! Jak jsem nikdy nikoho neuhodil, tak tomu pánovi, který snímá hříchy světa, leze pánu bohu kamsi, a přitom se takhle chová, bych v tu chvíli nejraději rozbil ústa. Ale povznesli jsme se nad to všichni,“ vzpomíná režisér.

Pak musel ještě čelit dalšímu odmítnutí, kdy v jiném kostele chtěl jen herečkám bez účasti kamer přehrát Mariánskou píseň na varhany. Z kostela byl vyhozen jáhnem Fáberou. „A protože všichni víme, jak to v církvi svaté chodí, a že víra často nemá s církví nic společného, obsadili jsme do role nerudného, fanatického velebníčka, který přijde do Babovřesk jako náhrada za odstoupivšího pátera Šoustala (Lukáš Langmajer), který si pak vezme sestru Glorii (Pavla Bečková), skvělého Tomáše Trapla. A musím říct, že to byla skvělá volba. Lidi, kteří film už viděli, se můžou pomlátit smíchy,“ říká rodák ze slavných Hoštic u Volyně, které proslavil svou první trilogií Slunce, seno...

V komedii se opět objeví i Lucie Bílá jako cikánka Aranka, která právě za Zbigniewem Krapuščinskim přijde nechat pokřtít své jedenácté dítě i se svou romskou suitou.

„Naše Aranka se s velebníčkem-poděsem zrovna dvakrát párat nebude, to vám tedy řeknu. Když jsem natočil jedničku, byl jsem u některých představitelů církve satan a vyvrhel a já nevím co všechno. O to víc mě překvapilo, když na film přijel celý mikrobus kněží a ohromně se bavili. A víte, co mi řekli? „Pane Troška, to je ještě slabý odvar toho, co se tam u nás opravdu děje,“ dodal autor pohádek a komedií.

Všem kritikům prý také vzkazuje, aby se šli bodnout, a že ho jejich výplody zloby a zášti nezajímají. Protože své filmy točí pro diváky a ne pro ně. A zřejmě proto, aby je ještě více naštval, prozradil, že v létě chystá natáčení další komedie s pracovním názvem Mezi námi strašidly, v které by se měla objevit řada známých herců. K tomu navíc zítra navíc na Václavském náměstí pokřtí i druhý díl své úspěšné kuchařky plné nejen receptů, ale i zážitků z filmování a cest s názvem Nebe v hubě 2, aneb Čertův švagr.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008