Rakovina slavné Popelky! Jaké jsou opravdu naděje? Víme, jak na tom opravdu je!

 Celebrity 
24. prosince 2014 05:21 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Slavná popelka by měla pak být v pořádku. Profimedia.cz
Pohádková Popelka Libuška Šafránková má rakovinu! Tahle děsivá zpráva před pár týdny obletěla celé Česko! Všichni se děsili toho, co bude. Někteří ji pohřbívali, jiní věřili, že vše bude dobré. Byli i ti, kteří tomu nevěřili a mysleli si, že je to výplod médií. Herečka však skutečně trpí závažným onkologickým onemocněním plic. VIPstory.cz však zjistilo, jak na tom slavná Popelka opravdu je.

To, že je Libuše Šafránková opravdu vážně nemocná, potvrdil její manžel i herecký partner Josef Abrhám. „Je to skutečně tak, prožíváme dramatické období. Prosíme o klid a shovívavost,“ vyzval před pár dny herec.

Mnozí se zděsili, jakže moc vážné to s jeho ženou je. Šafránková totiž podstoupila takzvanou lobektomii, tedy složitou operaci plic, při níž se část plic – jeden z laloků odstraní, aby se zabránilo rozšíření nádoru.

„Na štěstí je to v tom hrozném ještě to dobré. U Libušky nejsou metastáze, nádor byl zapouzdřený a nikam se to nestačilo rozšířit. Je po operaci a daří se jí přiměřeně jejímu stavu, ale naděje na celkové vyléčení je obrovská,“ svěřila se jedna z jejích hereckých kolegyň, která jak říká, ji drží pěsti i s dalšími kolegy.

Už to, že Šafránková hned postoupila operaci, svědčí o tom, že situace není tak dramatická, jak se zpočátku jevila.

„Poměrně běžně, pokud přicházejí pacienti s karcinomem plic a situace je vážnější, se nejprve nasazuje léčba, jako je chemoterapie nebo ozařování, a až když se nádor zmenší a ustoupí metastáze, se operuje. Tady byla situace daleko snazší,“ prozradil jeden ze známých onkologů.

Libuše Šafránková je v současné době v domácím léčení, pečuje o ní rodina. Má takzvanou karanténu, aby se vyhnula všem možných virovým onemocněním, protože to by její oslabený organismus po složité operaci mohlo ohrozit. Po svátcích by měla zahájit léčebný proces, který by měl víceméně zaručit, aby se nádor už nikdy nevrátil.

Do práce, před kameru nebo do divadla, se slavná herečka hned tak asi nevrátí. Léčba může trvat půl roku až rok. Slavná popelka by však měla pak být v pořádku. Nad vodou ji drží manžel, syn a přátelé, kteří jsou ji oporou. A to je při takovém onemocnění vůbec to nejdůležitější.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve