Tenhle americký sympaťák se chystá na návštěvu Prahy! Přinášíme vám exkluzivní rozhovor o životě a jeho nové roli.

 Celebrity 
14. listopadu 2014 05:39 / Jitka Jahodová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Lee Pace se vrací na obrazovky AMC - PC rebelové
Pronikavý pohled, široký úsměv a obrovské charisma symbolizuje tohoto amerického herce. Lee Pace (35) měl velké štěstí, protože se ihned po promoci dostal k divadlu a natočení několika reklam. Od té doby už jste mohli nadaného vysokého elegána vidět například ve filmu Hobit, Twilight sága: Rozbřesk – 2. část a v několika seriálech. Nově jej můžete vidět v novém seriálu na stanici AMC. Při této příležitosti vám s ním přinášíme exkluzivní rozhovor.

1. Nový seriál PC Rebelové (Halt and Catch Fire) se odehrává v 80. letech. Jaké jsou tvé vzpomínky na toto období?
Byl jsem ještě dítě, takže si na moc věcí nepamatuju. Dětství jako takové mám ale spojené s hraním videoher, především těch válečných. Vyrůstal jsem zároveň s technologií, rok od roku mého studia dělala technologie obrovský pokrok. Pamatuji si, že na střední škole jsem dostal svůj první mobilní telefon.

2. Pořád hraješ hry?
Už ne, i když bych rád, ale já opravdu nemůžu investovat svůj čas do hraní her. To není něco s čím když začnete, jen tak skončíte.

3. Navštívil jsi někdy Prahu?
Ano, strávil jsem zde asi tři dny. Praha je nádherné město s mnoha krásnými a starobylými památkami. Je to jedno z nejkrásnějších hlavních měst, které jsem kdy navštívil a určitě se k vám zase brzy podívám.

4. Jakou postavu jsi v nové roli ztvárnil?
Hlavního hrdinu Joe MacMillana. Je to člověk, který přichází z IBM. Můj poradce mi vyprávěl o Divokých kachnách (to jsou ti, kteří opustili IBM a pokusili se začít něco jiného) a takový je přesně Joe! Je to někdo, kdo opustí podnikovou strukturu, protože IT technologie je tak vzrušující a zábavná práce. V pilotním díle říká: ”Počítač není obyčejná věc, ale věc, která nás dostane k potřebné věci.” Hlavní postava hledá lidi, kteří dokáží sestavit PC tak, aby ji ona sama mohla uvést na trh. Proto Joe spolupracuje s Gordonem Clarkem a Cameron, on totiž ví, že tihle lidé to dokážou!

5. Jak bys popsal svůj charakter?
Riskuje všechno jen proto, aby dosáhnul svého cíle. Řídí se mottem všechno nebo nic. Myslí si, že je to jeho poslední životní šance něco dokázat. On má v hlavě ideu, kterou chce zrealizovat a udělá proto vše, i přesto, že nepatří ke klukům, kterým všechno vyjde. Na druhou stranu je to uzavřený chlápek, který o sobě nemluví a když už, tak jen o tom jaký chce být. To jsem v televizi ještě nikdy neviděl.

6. Myslíš si, že s ním máš něco společného?
Nevím, myslím si, že všechny postavy, které jsem kdy hrál, byly z části mé já. Každá postava má část, která ukazuje tvoji osobnost, ať už ji máš nebo nemáš rád. Řekl bych, že mnoho věcí v životě dělám jinak než Joe, on je velmi komplikovaná osobnost a jde si za svým.

7. Jaké jsi měl znalosti o počítačích ještě před natáčením?
Měl jsem jich poměrně málo. Je zajímavé, že 80. léta byla obdobím temna v rámci počítačů a vše co přišlo bylo obrovským krokem dopředu. Doba, kdy byly počítače obrovské, neohrabané a plné chyb je už dávno pryč. Moc o technice kromě videoher nevím. Videohry mají zajímavé postavení ve vývoji osobních počítačů, byly vlastně takovými prvními počítači, které lidé přijali.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod