Potvrzeno! Ivetě Bartošové se i po smrti povedl husarský kousek. Její příběh se těžko překonává.

 Celebrity 
10. listopadu 2014 09:45 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Má si Bílá pakovat kufry? Profimedia
Od smrti Ivety Bartošové uplynulo již několik měsíců, dění kolem ní ale neutuchá a není vyloučeno, že posmrtně způsobí další mediální poprask. Ač se to jeví jako nemožné, zesnulá zpěvačka má velké naděje letos zvítězit v anketě Český slavík.

Nebyla by tak první slavnou osobností, která se dostala na vzestup až po smrti. Pro příklad třeba takový Michael Jackson, ten dokonce pořádá i koncerty ze záhrobí. Druhou smutnější stránkou věci je fakt, že se opět potvrzuje pravidlo, že co neztratíme, toho si patřičně nevážíme. Tak či onak, pokud Ivetu fanoušci svými hlasy dostanou na jednu z prvních tří pozic, Lucie Bílá určitě nebude tou, která cenu symbolicky převezme za ni.

Že je to možné nám potvrdil i pořadatel Slavíků Jaroslav Těšínský: „Slavík je anketa popularity a obliby zpěváků. Vycházíme z toho, že když zpěvák zemře, nepřestávají se hrát jeho písníčky a prodávat desky. Lidé je dále poslouchají a oceňují talent a umění interpreta, stále ho mají rádi. Proto není důvod, abychom někoho po smrti z ankety vyřazovali. Ať rozhodnou sami posluchači, nakolik je jeho tvorba stále živá a oslovuje je. Do žebříčku prostě zařadíme každého, komu lidé pošlou hlasy.”

V tomto případě by byla Bartošová historicky první posmrtnou držitelkou tohoto ocenění. Naproti tomu v zahraničí bychom pár takových našli. Tragicky zesnulý Heath Ledger dostal takto dokonce dvě ceny – Oscara a Zlatý glóbus. Holt takové silné životní příběhy se jen těžko překonávají.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod