Majitel nejznámějšího předkusu na světě odhalil světu pravdu jen jediný den před svou smrtí

 Celebrity 
08. září 2014 10:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Poměrně výstižné... Foto: Facebook
Narodil se na ostrově Zanzibar v září roku 1946 jako Farrokh Bulsara. Že Vám to nic neříká? Ale ne! Opravdoví znalci již vědí, nebo alespoň tuší, o koho jde.

Stane se jedním z nejvýznamnějších zpěváků v historii a po necelých třiceti letech s rockovou skupinou Queen ovládne hudební svět a říká si Freddie Mercury.

Freddie se s rodinou stěhuje do Británie, kde se přidává k zakladatelům skupiny Smile, kterou později přejmenovává. Rodí se skupina Queen. Její úspěchy asi není třeba popisovat.

Fredie jako její frontman se od osmdesátých let minulého století postupně přiklání k větší a větší extravaganci, lakuje si nehty na černo a nachází zálibu v v oblékání se do saténu. Nechává si narůst i knírek, zřejmě aby trochu zamaskoval svůj poměrně výrazný předkus, o jehož operativním odstranění uvažoval, ale nakonec převážila jeho obava ze ztráty hlasu po operaci.

I jeho osobní život byl poměrně extravagantní. Je popisován jako bisexuál, ale k jeho oblíbencům přece jen patřili spíše muži. A zde je třeba zřejmě hledat příčinu jeho pozdějšího fatálního onemocnění. Začátkem devadesátých let začal být jeho nedobrý zdravotní stav veřejným tajemstvím a spekulovalo se o jeho příčinách. Ty nakonec Freddie přiznal: AIDS. Veřejné prohlášení bylo vydáno 23. listopadu 1991 a o den později pak Freddie Mercury umírá na zápal plic jako druhotnou komplikaci provázející onemocnění AIDS.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod