To je ale pořádné překvapení! Bývalá lyžařka se vdala. Vzala si svoji přítelkyni.

 Sport 
05. srpna 2014 12:33 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Anja se svojí manželkou Instagram
V sobotu se třiatřicetiletá Anja Pärsonová provdala za svoji o osm let starší partnerku Filippu Radinovou. Svatbu měla ve městě Umea, kde s přítelkyní žijí a vychovávají syna. Švédská lyžařská hvězda a olympijská vítězka z Turína svoji homosexualitu dlouho tajila. V roce 2012 ukončila sportovní kariéru a oznámila světu, že miluje ženy. Krátce poté porodila syna Elvise.

Pár si k obřadu vybral datum 2. srpna 2014, kdy Švédsko hostilo Pride Parade, tedy průvod oslavující gay, lesbickou a bisexuální orientaci.

Anja byla souputnicí naší nejlepší lyžařky Šárky Strachové a jako jedna z mála byla natolik všestranná, že dokázala vyhrávat všechny disciplíny. Na Zimních olympijských hrách 2010 ve Vancouveru startovala ve sjezdu, v kombinaci a v super-G. Hned v první disciplíně však těsně před cílem utrpěla velmi těžký pád, po téměř 60 metrů dlouhém letu vzduchem. Přesto však dokázala o dva dny později získat další olympijskou medaili v alpské kombinaci.

Sama lyžařka si ze sebe utahovala a prohlásila, že celé tělo má stejnou barvu jako švédská kombinéza. To jest modrou. Švédku proslavil i skluz po břiše zvaný “tučňák“, kterým po dojezdu oslavovala svá vítězství.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve