Kristelová objevila novou vychytávku na skvělou figuru. A neodolal jí ani Usain Bolt! Přeskočí jiskra?

 Celebrity 
05. srpna 2014 05:00 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jiskra nebo zkrat? Speed Gym
Usain Bolt je prvním člověkem v historii, který dokázal zaběhnout stovku pod 9,60 s. Dokáže to i Katka Kristelová? "Udržujeme se sice oba ve formě metodou EMS, ale tuhle ambici nemám," směje se blonďatá moderátorka, která se netají tím, že svou figuru rozhodně nemá zadarmo. "Musím opravdu dřít, což mi dřív zabralo dost času. Teď jsem ale objevila způsob cvičení za pomoci elektro svalové stimulace, při kterém strávím ve fitku nejvíc dvakrát dvacet minut za týden a výsledky jsou bezkonkurenční. Krom hubnutí a zpevňování to prokrvuje tkáně a cévy, což vede k napnutí kůže, čili vypadáte líp a zatočíte s celulitidou. Je to u nás novinka, zatím jsou v Praze jen čtyři studia Speed Gym, ale asi jich brzo bude víc, protože tohle budou chtít prostě všichni."

Zeptali jsme se půvabné moderátorky, jestli by se jí Usain Bolt nelíbil i jako životní partner. "Na pohled určitě, tyhle sportovní typy jsou samozřejmě atraktivní. Ale nevím, jestli by na mě Usain nebyl moc rozlítanej..." směje se Katka a dodává: "Ale protože tohle cvičení je k tělu tak šetrné, že se dá provozovat i v pokročilém věku, máme dost času někdy se na těch strojích sejít a kdo ví, třeba nám mezi elektrodami přeskočí jiskra."

A o co tedy při tomto tréninku přesně jde? "Všechny tělesné funkce pracují s mikro proudy, které naše tělo přirozeně produkuje. Metoda EMS - elektro svalová stimulace, napodobuje mozek a vysílá elektrické impulsy pro velké a hluboké svalové skupiny, aby je přimělo k střídavé kontrakci a relaxaci. Pro naše svaly není žádný rozdíl jestli jsou impulsy odesílány z mozku nebo z externího zdroje," vysvětluje trenérka, zatímco připíná Kateřině na tělo elektrody.

Po dvaceti minutách Katka zpocená jako po hodinovém cvičení v běžném fitku, ale efekt je podle ní (a Usaina Bolta) daleko lepší. "Výhoda je, že ty impulsy můžete zacílit do problematických oblastí. Boky, nohy a tak, prostě kde kdo potřebuje. Já jedu celkový tréning, kdy mi stimulují najednou 90% všech svalů. Občas si dám i program jen na relax. A nebo na bolesti zad, kterými čas od času trpím."

Cvičení metodou EMS umožňuje stimulovat najednou 9 svalových skupin, to je více než 90% svalů v těle. Díky tomu je celotělové intenzivní cvičení možné zvládnout za pouhých 20 minut. Kromě toho je úroveň stimulace různých svalových skupin individuálně nastavitelná. Umožňuje zaměřit se např. na paže, boky, hrudník nebo nohy. Žádné další závaží se nepoužívají, nevznikají žádné otřesy, neběhá se ani neskáče, takže se nenamáhají klouby, čili je vhodné i pro lidi v pokročilém věku.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod