Zemřel herec s nejdelší kariérou v Hollywoodu. Jeho život byl plný rolí, žen i dětského smíchu.

 Celebrity 
08. dubna 2014 05:00 / Jitka Jahodová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Mickey Rooney (1920-2014) Foto: Twitter
Těšil se snad nejdelší kariéře v Hollywoodu. Americký herec Mickey Rooney zemřel ve věku 93 let. V poslední době bylo jeho zdraví chatrné a nakonec neduhům v neděli 6. dubna podlehl.

Na svém kontě měl více než neuvěřitelných 340 rolí. Tomu se vyrovná jen málokdo. Hvězdou se stal již jako dítě roku 1920 - tentýž rok se narodil. Jeho rodiče ho brali na jeviště už v útlém věku a cítil se zde jako ryba ve vodě. V prvních dvou filmech (tehdy ještě němých) hrál trpaslíka s cigaretou v ústech. To mu bylo teprve 6! Patřil k nejpopulárnějším hercům v letech 1937-1944. Kromě řady komedií a muzikálů natočil sérii 16 filmů s titulem Andy Hardy. Hrál zde mladíka respektujícího rodinné hodnoty, žijícího na malém městečku a idealizujícího svým způsobem stav střední Ameriky. Za toto obdržel roku 1938 Oscara. Druhého získal ve dvaašedesáti letech za celoživotní dílo.

Hrál například i kontroverzního asijského souseda v klasickém filmu Snídaně u Tiffanyho nebo roku 2006 hlídače v komedii Noc v muzeu po boku Bena Stillera. Byl velkým milovníkem žen (osmkrát ženatý) a s bolestí v srdci přežil sedm svých dětí.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008