6 největších chyb, které děláte ve stravování a pak vás honí nezvladatelné chutě

 Life & Style 
07. března 2014 11:02 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Přiznejte se, děláte některý z následujících bodů? Foto: Twitter
Jistě to znáte. Ty neovladatelné chutě jednou na sladké, podruhé zase na smažené a tak pořád dokola. Ale nezoufejte, dá se tomu zabránit a my víme jak. Často si za tyto touhy můžeme my sami.

1. Chyba – Snažíte se držet dietu a vyhýbat se všem přílohám a pečivu. Následně pak během dne dorazí chuť na sladké, protože vám díky tomu klesla hladina cukru v krvi.

2. Chyba – Varujeme před nepravidelností v jídle. Intervaly by měly být cca po 2 až 4 hodinách. Záleží na tom, jak bylo předchozí jídlo vydatné.

3. Chyba – Jíte-li potraviny s nedostatkem vlákniny a bílkovin, zejména ty s vysokým glykemickým indexem, tučná jídla a slazené nápoje, máte pak chuť ještě na další chod. Tím je nejčastěji dezert.

4. Chyba – Pokud ignorujete jídlo celý den a snažíte se to dohnat večer před spaním. Stejně tak, když se špatně najíte před cvičením nebo po něm.

5. Chyba – Když už sladkosti, tak je nejlepší, jíst je ráno. Sladká snídaně vám zabrání v tom, abyste ke konci dne bílili ledničku.

6. Chyba – Příčinou chutí je i psychické nebo fyzické vyčerpání, dlouhodobý stres či nedostatek spánku. Je tedy logické, že tělo si pak žádá přísun rychlé energie. Pokuste se sáhnout po něčem zdravějším jako je ovoce, fresh džus nebo čokoláda s vysokým obsahem kakaa.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008