Matragi je samá novinka. Dostala kšeft snů a hned taky pokutu.

 Celebrity 
06. února 2014 15:38 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Blanka Matragi  / inStory.cz
Tomu se říká kšeft! Návhářka Blanka Matragi má údajně navrhnout uniformy pro letušky ČSA a další zaměstnance Českého Aeroholdingu. Původně bylo osloveno čtrnáct předních tuzemských módních návrhářů. Nyní se prý jedná už pouze s Matragi.

„Pokud bychom se nedomluvili, může nastat varianta, že budeme jednat s někým jiným nebo se pro tuto chvíli zakázka zruší,“ uvedla mluvčí společnosti Michaela Lagronová. Nové uniformy budou zaměstnanci státních společností v leteckém průmyslu potřebovat v roce 2015, kdy končí životnost velké části stejnokrojů personálu ČSA.

Volnou ruku mít Blanka Matragi ale rozhodně nebude. Zadání je předem určené. Uniformy by měly mít tmavě modrou barvu a měly by být konzervativní. Tak doufejme, že to tvůrkyně šatů pro ženy arabských šejků zvládne.

Nějaký ten peníz navíc se jí teď totiž bude hodit. Firma Matragi Design, jejíž je spolumajitelkou, dostala za zbourání vily na pražské Ořechovce od památkářů pokutu 150 tisíc korun. Firma se proti ní odvolala s tím, že vina za zničení domu, který je v památkové zóně, padá na stavební firmu. Odvolací řízení je podle mluvčí ministerstva kultury Anny Ješátkové na začátku.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve