Británie bude mít nového krále. Buckinghamský palác už chystá první změny. Dočká se Charles nebo rovnou William?

 Celebrity 
20. ledna 2014 11:40 / Jitka Jahodová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Budou se dít velké věci... Foto: Twitter
Její Veličenstvo královna Alžběta II. vládne šestnácti nezávislým státům označovaným jako Commonwealth Realm. Britskou monarchou se stala po smrti svého otce Jiřího VI. roku 1952. Je jedním z nejdéle panujících britských vladařů, déle na trůnu byla už jen královna Viktorie. Momentálně se za branami paláce mluví o oficiálních termínech.

Teď se chystá předat plášť svému synovi Charlesovi. Ten během několika týdnů převezme kontrolu nad mediálním provozem královské rodiny. Za posledních dvacet let měli královna a její dědic dvě samostatné tiskové kanceláře. Nyní se sjednotí a jejich hlavou bude princ Charles. Jeho vliv se tak nenápadně zvýší. Sloučení dvou kanceláří jasně představuje významnou změnu, jak bude monarchie následně vnímána. Královská důvěrnice uvedla, že je to první krok k tomu, aby mohl být princ z Walesu uveden na trůn.

Charles je nyní nejdéle sloužícím dědicem v britské historii a přestože královna je stále aktivní, všichni se shodli na tom, že bude lepší začít plánovat hladký přechod.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008