Natačení historického velkofilmu Jan Žižka odstartovalo. Objeví se v něm nečekaní herci!

 Celebrity 
21. září 2018 20:33 / Ema Maxová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Pětibojař David Svoboda se objeví v historickém velkofilmu Stanislav Honzík
Po dlouhých osmi letech příprav začal režisér a producent Petr Jákl v polovině září natáčet historický velkofilm Jan Žižka. Už první dny, v lomu nedaleko Prahy, byly velmi náročné a po boku hereckých hvězd se „na place“ objevily také výrazné osobnosti ze světa sportu!

Režisér a producent Petr Jákl (45) si pro role středověkých bojovníků ve svém velkofilmu o Janu Žižkovi vybral olympioniky a bývalé vrcholové sportovce a před kamerou bylo skutečně živo hned první den. Mezi bojovníky bylo možné zahlédnout celou řadu známých tváří v čele s největší hereckou hvězdou – anglickým oscarovým hercem Michaelem Cainem. Tento charizmatický pětaosmdesátník v roli Lorda Boreše budil na place zasloužený respekt.
 
V dobových bojových kostýmech ovšem budili respekt i další osobnosti. A nejen přímo herecké. V družině Jana Žižky například bojoval zlatý olympionik Roman Šebrle. „Mým úkolem je bojovat, rvát se za Žižku. Musel jsem se naučit určitou choreografii, ale když je člověk pohybově zdatný, není to až takový problém. Trénovali jsme v tělocvičně, ale taky přímo tady na place, protože v přírodě je to všechno trochu jinak,“ vysvětlil náš nejúspěšnější desetibojař Roman Šebrle, který představuje Javiera.

„Jan Žižka mě dokonce v boji s protivníky skoro zachrání, ale zatím nebudu prozra-zovat víc,“ poodhalil moderátor, jak blízko se dostane k hollywoodskému herciBenu Fosterovialias Janu Žižkovi.
 
Ve filmu se objeví také další olympionik, moderní pětibojař David Svoboda, který ztvárňuje žoldáka.  „Je to v podstatě nájemný vrah, takže záporák, což mi přijde zajímavé. Měl jsem původně jet i na koni, ale protože jde o specifickou jízdu, vyžadovalo by to výcvik, na který jsem neměl čas, takže nakonec jen zabíjím kopím,“ řekl s úsměvem zdatný sportovec, který do projektu naskočil s velkým respektem.

„Měl jsem trochu obavy, že když se jako amatér přimotám do velké skupiny profíků, mohl bych je nějakým způsobem brzdit nebo zklamat a bál jsem se, že by se záběry kvůli mně musely opakovat víckrát, ale naštěstí všechno bylo bez problémů a já jsem mezi ostatní zapadl,“dodal s nadšením.
 
Natáčení se nyní přesouvá dál od Prahy, nicméně bojovníci zůstanou v plné zbroji až do začátku prosince. Štáb bude nějaký čas putovat po českých hradech a dalších zajímavých lokacích, které chce Petr Jákl touto cestou představit světu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47