Bývalý milenec princezny Diany James Hewitt pomáhá. Ukrajincům. Založil neziskovou organizaci, která převáží občany do bezpečí

 Celebrity 
05. listopadu 2022 08:55 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Hewitt pět let držel milenecký poměr s princeznou Dianou Wikimedia Commons/John MacIntyre
Bývalý milenec princezny Diany James Hewitt se rozhodl nabídnout pomocnou ruku těm slabším, a proto pomáhá lidem postiženým válkou na Ukrajině. Založil tak neziskovou organizaci, která převáží občany do bezpečí.

Organizaci spoluzaložil s Mikeym Stewartem Richardsonem, synem zesnulého brigádního generála Petera Stewarta-Richardsona, který na počátku 90. let založil organizaci Afghan Mother and Child Rescue. Hewittova organizace se jmenuje HOP a jejím cílem je podnikat cesty z Velké Británie do srdce Ukrajiny. Pracovníci z válečné zóny pak odváží konvoj Ukrajinců složený až z devíti vozidel.

„Navštěvujeme všechny části Ukrajiny, včetně oblastí poblíž frontové linie, abychom našli, pomohli a pomohli při sběru mladých, starých a nemohoucích Ukrajinců, kteří chtějí uprchnout z dosahu Putina,“ svěřil se Richardson. „Je to zásadní práce a jsme pokorní, že můžeme hrát malou roli v neuvěřitelném příběhu charity Operation SafeDrop.“ Zmíněná charita pomáhá při evakuacích a od března působí v Polsku a na Ukrajině.

Stewart-Richardson o projektu napsal na Facebooku: „Nechápu, proč se Putinovo Rusko snaží převzít Ukrajinu – Putin si očividně myslel, že to bude procházka růžovým sadem, ale vážně se přepočítal.“

Sám Hewitt odmítl své samaritánské aktivity komentovat, ale údajně podnikl dvě „velmi úspěšné“ záchranné výpravy. „Považuje mise za velmi naplňující,“ řekl zdroj Daily Mail a dodal, že třetí je plánována velmi brzy.

Hewitt je známý hlavně jako milenec princezny Diany. Poměr udržovali v letech 1986 až 1991, když byl mladým důstojníkem kavalérie. To potvrdila i sama princezna z Walesu během dnes nechvalně známého rozhovoru s novinářem Martinem Bashirem. 

S Dianou se seznámil v roce 1986 na večírku, který pořádala její dvorní dáma Hazel West. „Řekla, že jejich první rozhovor byl naprosto přirozený a bylo to to, co ji k němu poprvé přitáhlo,“ napsal Wharfe. „Od začátku spolu skvěle vycházeli... Hewitt jí řekl, že je instruktorem jezdectví; ona na oplátku mluvila o svém dlouhodobém strachu z jízdy na koni. Nabídl jí, že jí pomůže ho překonat.“ 

Nakonec však upřednostnil kariéru před milostnou aférou s princeznou Dianou. Ačkoliv později několikrát řekl, že mu rozchod zlomil srdce, jeho následné kroky mluví o něčem jiném. 

Poté, co jejich vztah skončil, o něm napsal knihu s názvem Zamilovaná princezna, na které se podílela i novinářka Anna Pasternak. Na pulty se dostala v říjnu 1994. Když princezna Diana 31. srpna 1997 nečekaně zemřela, rozhodl se využít celosvětové pozornosti a nadále šířil detaily o jejich aféře. V říjnu 1999 pak publikoval monografii Láska a válka, která rovněž popisovala jejich vztah. 

V posledních letech ho trápily zdravotní potíže. Prodělal infarkt a mozkovou mrtvici, ale zdravotní potíže mu nezabránily zapojit se do záchrany Ukrajinců. „Dělá něco užitečného,“ řekl zdroj blízký Hewittovi podle Daily Star. Alespoň tím částečně kompenzuje ne zrovna úctyhodnou snahu profitovat na vztahu, který udržoval s princeznou Dianou.

Autorský článek, další zdroje: Daily Mail, Daily Star, Twitter

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty