První oficiální společný portrét Kate Middleton a prince Williama byl odhalen

 Celebrity 
25. června 2022 11:59 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Kate a William mají svůj první oficiální portrét Depositphotos
Královský pár bude navždy zvěčněn na společném portrétu, který je jejich vůbec prvním. Zúčastnili se jeho odhalení v muzeu v Cambridge. Kate je na něm zobrazena ve svých smaragdových šatech od značky The Vampire's Wife.

Kate Middleton a princ William navštívili významné místo. Ve městě Cambridge si v místním muzeu prohlédli speciální umělecké dílo – jejich první oficiální společný portrét, za kterým stojí umělec Jamie Coreth.

Vévodský pár z Cambridge ve svém jmenovitém městě

Vévodský pár se na ojedinělou událost dostavil během jejich cesty po regionu Cambridgeshire. Jelikož od královny po svatbě v roce 2011 obdrželi tituly vévodkyně a vévoda z Cambridge, bylo na místě, aby byl portrét spojen s tímto místem.

Zastavili se ve Fitzwilliamově muzeu přímo v srdci Cambridge. Měli tak možnost vidět ho jako první, než bude představen široké veřejnosti. Zakázka na výrobu obrazu byla zadána v roce 2021 instituci Cambridgeshire Royal Portrait Fund, která spadá pod Cambridge Community Foundation. Dílo má sloužit jako dar kraji Cambridgeshire.

Vytvoření díla bylo svěřeno do zručných prstů oceňovaného britského portrétisty Jamieho Coretha. Tomu se podařilo královský pár vystihnout naprosto dokonale. Obraz bude později putovat na jiná místa, včetně londýnské National Portrait Gallery, kde bude k vidění příští rok.

„Bylo to nejneobvyklejší privilegium mého života, že jsem byl vybrán k namalování tohoto obrazu," řekl Coreth. „Chtěl jsem ukázat Jejich královské Výsosti tak, že budou působit uvolněně a přístupně a zároveň elegantně a důstojně."

Vzhledem k tomu, že jde o první portrét, který je zobrazuje společně, a konkrétně v době, kdy byli vévodou a vévodkyní z Cambridge, chtěl jsem, aby obraz navodil pocit rovnováhy mezi jejich veřejným a soukromým životem. Dílo bylo objednáno jako dárek pro lidi z Cambridgeshire a doufám, že se jim to bude líbit stejně jako mně při jeho vytváření,“ pokračoval.

Kate má na portrétu svoje metalické smaragdové šaty od značky The Vampire's Wife, které měla na sobě během návštěvy Dublinu v březnu 2020. Williama je možné vidět v tmavém obleku a modré kravatě.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Po odhalení portrétu se královský pár setkal se všemi jeho příznivci a nechyběl ani jeho autor. Setkali se také s lady Sibyl Marshallovou, manželkou zesnulého sira Michaela Marshalla, která stála za původní myšlenkou vytvořit portrét.

Téhož dne Kate a princ William navštívili mnoho dalších míst, která jim byla blízká. V rámci Týdne dětských hospiců ve Spojeném království Kate jeden takový navštívila. Zařízení East Anglia’s Children’s Hospices dokonce patří pod její patronát. Jelikož se úzce angažuje v oblasti výchovy dětí, neváhala s nimi strávit několik chvil při malování.

Pár se také zúčastnil historicky prvního Cambridgeshire County Day. Bylo zde k vidění na 120 vystavovatelů pocházejících z Cambridgeshire, součástí byl také charitativní, komunitní a veřejný sektor. Během akce se konala různá pěvecká a taneční vystoupení a svůj zástup zde měly i malé a velké podniky, které přinášejí inovace v oblastech jako je medicína a věda.

Autorský článek, další zdroje: people.com, pagesix.com, Instagram

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?