Muzikál Galileo se vrací. Na jakou hvězdnou sestavu se můžeme těšit?

 Celebrity 
06. prosince 2018 10:58 / Ema Maxová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Stále půvabná Ivana Chýlková s Jankem Ledeckým Divadlo Hybernia
Přípravy na znovuuvedení muzikálu Galileo jsou v plném proudu a neminou ani ty největší hvězdy. Po patnácti letech se schází hvězdné obsazení v produkci Divadla Hybernia a pod taktovkou Janka Ledeckého se chystají na únorovou premiéru.

Tvůrcům se podařilo dát dohromady téměř celou původní sestavu a kostýmní výtvarnice Simona Rybáková, oceněná letos Českým lvem, má za sebou první zkoušku kostýmů s herci. Té se účastnila i Ivana Chýlková, která si opět zahraje Gianu di Medici.

Vybavit herce na muzikál není otázkou pár týdnů. Kostýmní výtvarnice Simona Rybáková se inspirovala výletem do Florencie a pak došlo na samotnou realizaci. „Příprava před 15 lety byla dlouhá a důkladná. Výběr materiálů a šití trvalo skoro tři čtvrtě roku. Spolupracovali jsme s mnoha českými výrobci, kteří už dnes neexistují,“ vzpomíná.

Pro každou roli a její alternaci pak vytvořila až 4 kostýmní komplety pro jednotlivé situace v ději. Není pochyb o tom, že to byla velmi pečlivá práce, neboť se došívá minimálně a kostýmy se zachovaly v dobrém stavu. Ale zachovali se v dobrém stavu i samotní herci? „Většina aktérů se fyzicky zásadně nezměnila,“ prozrazuje Rybáková s tím, že navzdory předvánočnímu hodování nemusela nikomu povolovat kostým.

Se svými kostýmy se po tolika letech setkala i Ivana Chýlková, která si spolupráci se Simonou Rybákovou nemůže vynachválit. „Já jsem milovnice Simony Rybákové, která navrhuje kostýmy pro Galilea. Dělala jsem s ní spoustu projektů od divadla přes filmy a to je opravdu snová spolupráce. Co se týče její invence, provedení, spolehlivosti, jejího pohledu na danou postavu a člověka, který ji ztvárňuje. Je to žena, která je ve svém oboru extra třída“ říká herečka a dodává, že správně vymyšlený kostým člověku dokáže určit postavení těla, chůze, gest a pokud navíc člověk vnímavý, může si díky kostýmu půjčit a užít i něco jiného, než na co je běžně zvyklý.

„Kostým na Gianu, kterou hraju, je díky Simoně, impozantní a efektní. Zkrátka polovina postavy je hotová. Já už musím dodat jen hraní a zpěv a pak - vyrazit na jeviště,“ shrnuje herečka své pocity po zkoušce.

Své role ale Chýlková vždy nechává vždy na jevišti, ať jsou jakkoliv zajímavé. „Jsem někdo jiný, než ona. I když se určitě někteří mylně domnívají, že jsem v reálném životě jako Giana. Nikomu to rozmlouvat nebudu. Respekt nás udržuje v bezpečné zóně,“ říká.

Do muzikálu Galileo se všichni účinkující vrátili s nadšením. Janek Ledecký se o roli Galilea bude dělit s Tomášem Novotným, Sabinu Laurinovou a Dashu uvidí diváci v roli Mii, Ivana Chýlková bude alternovat s Elin Špidlovou, Bohouš Josef a Petr Kolář si zahrají Giordana Bruna, Ivan Vodochodský a Mojmír Maděrič v rolích kardinálů, Josef Vojtek a Tomáš Trapl  zahrají otce Inchofera,  Dušan Kollár se objeví v roli kardinála Maffera Barberiniho. A to ještě není úplný výčet hvězd, které v muzikálu uvidíte.

Premiéra muzikálu proběhne 6. 2. 2019 a lístky mizí raketovou rychlostí. Muzikál patřil ve své době k nejúspěšnějším hudebním projektům a divákům má rozhodně co nabídnout i v současné době.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47