Další smutná rána: Zemřel zpěvák Wabi Daněk!

 Celebrity 
16. listopadu 2017 17:00 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Wabi Daněk zemřel ve věku 70 let Archiv
Heslo "do třetice všeho špatného" se v českém šoubyznysu bohužel plní. Když zemře významná osobnost, říká se, že zbývají ještě další dvě. Po Karlu Štědrém, ve středu herci Jaroslavu Šmídovi, zemřel nyní ve čtvrtek písničkář a textař Wabi Daněk, kterého si velmi vážila i herečka Helena Růžičková.

Folkový písničkář, autor a původní interpret neoficiální trampské hymny Rosa na kolejích Wabi Daněk zemřel po dlouhé nemoci. Bylo mu 70 let. Příčinou úmrtí byla nejspíš cirhóza jater spojená s vážným onemocněním.

„Omlouvám se všem, kteří se v červenci těšili na můj a Milošův koncert. Dostihly mě zdravotní problémy a já jsem nucen zrušit všechna oznámená vystoupení. Promiňte moji milí, nikoho to nemrzí víc než mne," napsal před pár měsíci na Facebooku.

Pak se relativně odmlčel. Až před více jak týdnem přidal příspěvek s tím, že se po rehabilitaci cítí dobře. Nyní přišla ta nejsmutnější zpráva. 

„Chodil jsem za ním a poslední dny na tom byl opravdu špatně,“ potvrdil Daňkův spoluhráč z projektu Ďáblovo stádo David Landštof a následně i rodina.

„Wabi Daněk je jeden z mála skutečně poctivých muzikantů, protože když on řekne, že jede charitativní koncert, tak je to charita. Nevezme si ani korunu, ne jako 'někteří', co říkají, jak dělají charity, a inkasují desetitisíce. Proto si Wabiho vážím," říkala občas herečka Helena Růžičková.

Písničkář a textař byl vlastním jménem Stanislav Jan Daněk. Původním povoláním byl řidič záchranné služby. Přezdívku Wabi získal písničkář, když na počátku kariéry pořád dokola hrál na kytaru písničky Jiřího Wabi Ryvoly. Po zpěvákovi zůstala vdova Eva a děti Šimon, Renata, Markéta a Stanislav.

Témata: Wabi Daněk, úmrtí, smrt
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve