Blamáž s pohřbem Vladimíra Brabce

 Celebrity 
07. září 2017 02:20 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Vladimír Brabec se pohřbu nedočká archiv ČT
Bude pohřeb v pátek zesnulého herce Vladimíra Brabce (✝83) nebo nebude? Takovou otázku si dlouho kladli příznivci i kolegové představitele majora Zemana. Ze situace se stala spíš blamáž.

Rodina, která ani nesdělila, na co přesně herec zemřel, pouze uvedla, že pohřeb nebude. „Tatínek si ho nepřál,” nechala se slyšet herečka a dcera Vladimíra Brabce, Helena.

Klasický pohřeb tedy nebude. Podle dostupných informací bylo tělo Vladimíra Brabce nejspíš zpopelněno a urna bude uložena v rodinném hrobě na hřbitově u Hradce Králové. Tam, kde byla před více jak rokem pochována Brabcova žena Naďa, která zemřela po dvou letech boje s Alzheimerem.

Poslední rozloučení v krematoriu či v kostele nebude, ale rozloučit se v tiché vzpomínce příznivci herce mít budou. 

„V sobotu 9. 9. 2017 od 10:00 do 19:00 bude možné uctít památku herce Vladimíra Brabce na Náměstí Václava Havla u Národního divadla, se kterým spojil 35 let svého hereckého bytí. Miloval život, ale neměl rád oficiality a nepřál si ani pohřeb,“ je na pozvánce, kterou druhá vnučka herce Anna Dumont rozeslala mezi přátele a kolegy zesnulého umělce.

„Určitě by ale měl velkou radost, kdyby viděl, kolik z Vás ho má stále rádo. Na piazzetě Národního divadla mu můžete věnovat tiché vzpomenutí v kondolenční knize,“ píše se v pozvánce.

Za rozloučením stojí Brabcova dcera herečka a dabérka Helena Brabcová a její dcery, hercovy vnučky Anna Dumont, Léna Vilgler. Ty také daly světu vědět, že 1. září jejich milovaný tatínek a dědeček svou životní pouť ukončil.

Podle dostupných informací zemřel v Sanatoriu Na pleši, na oddělení onkologie, zřejmě na nádorové onemocnění, které před světem tajil.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47