Zedník Lorenc z komedie Na samotě u lesa zemřel!

 Celebrity 
30. června 2017 01:30 / René Černý
  0
📷
1 fotografie v galerii
František Řehák ztvárnil legendárního zedníka Lorence v komedii Na samotě u lesa! archiv Film
František Řehák vytvořil za svou profesní dráhu desítky divadelních, filmových a televizních rolí, přesto jej proslavila hlavně ta jedna. Zedník Lorenc na vozíčku z komedie Na samotě u lesa, který tedy cihlu do ruky nevezme, ale jinak je to odborník na slovo vzatý! Už bohužel není mezi námi!

František Řehák zemřel ve věku 93 let. Mnozí na něj zapomněli, někteří si mysleli, že je po smrti už dávno. On jen žil v ústraní. Ve středu zemřel. Přitom ho kromě Lorence proslavila i role abbého v Rozmarném létě, Drobečka ve Skřiváncích a řada dalších.

Rodák z Nového Bydžova na Královéhradecku prošel divadelními scénami v Mladé Boleslavi, Zlíně a Olomouci. Často hostoval i v Praze, především v Divadle Za branou. Jeho první větší filmovou rolí byl v roce 1967 abbé v Rozmarném létě.

Jiří Menzel pak Řeháka obsadil ještě několikrát, kromě zmíněných snímků také v Postřižinách, Slavnostech sněženek nebo filmu Obsluhoval jsem anglického krále.

Poslední rozloučení s Františkem Řehákem se bude konat v úterý 4. července od 13:20 v obřadní síni olomouckého krematoria.

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve