SMUTNÁ ZPRÁVA: Ve věku 71 let zemřel herec René Přibil! Ještě si stihl zahrát v Temném kraji!

 Celebrity 
31. května 2017 10:33 / René Černý
  0
📷
4 fotografie v galerii
René Přibil odešel po těžké nemoci ve věku 71 let! Divadlo Palace
Smutná zpráva přišla z jedné z pražských nemocnic. V noci na dnešek zemřel ve věku 71 let český divadelní, filmový a televizní herec René Přibil. Stihl si ještě zahrát v úspěšném seriálu TV Prima s Lukášem Vaculíkem Temný kraj. Informaci přinesl exkluzivně server Bleskove.cz

René Přibyl odešel podle kolegů a přátel v podstatě doslova od rozdělané režisérské práce, na kterou se  tolik těšil. V lednu původně podstoupil operaci žlučníku a vše vypadalo jako “zdánlivá banalita”. Nakonec se ale ukázalo, že vše je daleko dramatičtější a hercův stav je velmi vážný.

 „Poslední týdny a dny byly pro Rendu utrpením. Hodně hodně zhubnul, pak už jen ležel... Dostával léky proti bolesti... Odešel ale obklopen svými nejbližšími. Je ho strašná škoda, byl to bezvadnej chlap a skvělý herec,” svěřil se Bleskove.cz jeden z divadelních kolegů Reného Přibila.

René Přibil dlouhé týdny sám věřil, že se ze zhoubného onemocnění dostane, avšak bohužel. Ani skvělá lékařská péče a moderní medicína neumí zázraky. Herec, který působil i jako režisér, začal zkoušet divadelní komedii. Právě mezi zkoušením se jeho stav zhoršil a nebylo mu dobře. Odjel do nemocnice, z které se už bohužel nevrátil.

V Divadle Palace působil v rámci domácí scény i zájezdových představení ve hře podle Jiřího Hubače Stará dobrá kapela. „To je pro mě srdeční záležitost, taková moje velká láska... Bezvadně napsané, skvělí kolegové a diváci v Praze i na zájezdech jsou skvělí," svěřil se vloni Bleskove.cz.  

Ještě 5. ledna se s Terezou Kostkovou a dalšími kolegy, zúčastnil tiskové konference k představení seriálu TV Prima Temný kraj, kde zářil úsměvy.  Právě tento seriál byl pro Přibila také poslední jeho prací před kamerou! 

„Nemám slov. Je mi Rendy strašně líto… byl to úžasný, skvělý člověk a profesionál… Nikdy na něj nezapomenu,” dodal herec, který s Přibilem pracoval.

Reného Přibila diváci znají z celé řady filmů, jako Jáchyme, hoď ho do stroje!, Kdo se bojí, utíká, Kolja nebo. Objevil se také v seriálech Rodinná pouta, Dobrodružství kriminalistiky či Četnické humoresky.

Kdy a případně jestli vůbec se uskuteční poslední rozloučení s oblíbeným hercem a bude veřejné, není zatím jasné. Bude záležet na rozhodnutí rodiny. 

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve