Ledecký hledá bezcharakterního hajzla! Hledal mezi těmito zpěváky!

 Celebrity 
18. února 2017 02:35 / Marek Pokorný
  0
📷
4 fotografie v galerii
Janek Ledecký s Lukášem Adamce o pauze!  Muzikál IAGO
Zpěvák, skladatel a producent Janek Ledecký hledá bezcharakterního hajzla! Ne snad, že by si chtěl vyřizovat účty, ale chystá nový muzikál IAGO. A na konkurz si pozval hned několik velikých profíků, především mladých a ve středním věku!

Jde o muzikál podle Shakespearova Othella, nejznámější zloduch jeho děl IAGO. Jedná se o přepis dalšího Shakespearova dramatu, který se stal symbolem lásky, zničení ďábelskými intrikami a chorobnou žárlivostí. 

Představení mělo světovou premiéru v Bratislavě, kde sklidilo veliký úspěch, minulý rok.  Autorem hudby a textů je oblíbený český zpěvák a skladatel Janek Ledecký. Ke spolupráci na této inscenaci si Janek přizval světově proslulého amerického režiséra a choreografa Roberta Johansona, který se zhostil režie. Ledecký a Johanson přicházejí s nečekaným a velmi atraktivním uchopením této klasiky. Tradiční drama je díky hudbě přeneseno do štiplavé současnosti. 

„Pracovat s Robertem Johansonem je pro každého, kdo má rád divadlo, čistá rozkoš. Nepotkal jsem zatím režiséra, který by při zahájení zkoušek přesně věděl, co a jak se bude zkoušet a tři týdny později. Má vše promyšlené do nejmenších detailů. Všechno je proto, aby si představení divák, co nejvíce užil,“ popsal Ledecký své vjemy z plodného partnerství a dodal i chválu na adresu producentů: „Nejdůležitější jsou pro mě lidé, co za divadlem stojí. Bez nich by to bylo jenom krásné divadlo na skvělém místě.“

Na casting přišly desítky zájemců, ale mezi předvybranými se objevili i známí a protřelí muzikáloví herci a zpěváci - od Davida Gránského, Petra Vondráčka, Radima Schwaba, až po vítěze Česko Slovenské Superstar Lukáše Adamce, ten se ujme role Othela. 

Dominika Richterová se nám přestaví v roli Desdemony, Karolina Gudasová bude Bahiyou. Všichni už hráli své postavy na slovenské scéně. Další hvězdou se stane český herec, zpěvák a moderátor David Gránský. David ztvární Michaela Cassia, kterého mimochodem před lety už nazpíval.

„Je to drama o lásce, žárlivosti a touze po moci vyprávěné ve strhujícím tempu a s respektem ke klasice. IAGO je zkažený a zábavný současně, že si ho prostě musíte zamilovat. I ty nejhorší skutky páchá s neodolatelným šarmem a elegancí. Kouzlo celého dramatu spočívá ve způsobu, jakým vás dostane na svoji stranu. Odhalí každý svůj krok a dopřeje vám pocit nadhledu a náskoku v ději...," prozradil Janek Ledecký

Na premiéru se můžeme těšit již v září tohoto roku. Kdo přesně se nakonec v díle objeví v dalších rolích, na to si budeme muset počkat! 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47