Ostudné rozloučení se Skořepovou v Národním, nahradí důstojné v jiném divadle!

 Celebrity 
06. ledna 2017 04:50 / Marek Pokorný
  0
📷
1 fotografie v galerii
Luba Skořepová se v Národním divadle důstojného rozloučení nedočkala, proto se jiné uskuteční v náchodském divadle! archiv ČT
Pokud si Luba Skořepová něco zasloužila a přála, pak důstojný pohřeb se zástupy svých fanoušků. Ani jednoho se herečka která zesnula 23. prosince ve věku 93 let, nedočkala. Vinou arogance vedení Zlaté kapličky. Ovšem jiné divadlo jí úctu projeví!

I když už téměř symbolicky, přesto důstojně a slušně se rozloučí přátelé, rodina a příznivci se zesnulou  Lubou Skořepovou. Bude to příští týden v náchodském divadle. 

"Rozhodli jsme se zorganizovat takové rozloučení, jaké si jedna z největších rodaček města Náchod skutečně zaslouží,“ uvedla mluvčí městského úřadu Náchod Nina Adlof (39) s tím, že město pomáhá zajistit i následné uložení urny do rodinné hrobky a také spolupracuje na pamětní desce, která bude v Náchodě odhalena na jaře.

Po obřadu v Praze, v Národním divadle, kde byla rakev vystavena na chodbě a vše bylo zmatkovité, bylo tělo Skořepové převezeno ke kremaci. Urna s ostatky pak bude příští týden vystavena na jevišti náchodské divadelní scény.   

Luba Skořepová byla přitom členkou a následně emeritní členkou první české scény od roku 1948. Ani tak ale vedení ND včele s Janem Burianem neumožnilo rozloučení na jevišti, tak jak se to běžně dělá v případě velkých jmen a herců. Naopak ústy mluvčího uvedlo, že udělalo maximum proto, aby rozloučení v divadle bylo a že se takto praktikuje už řadu let. Tedy, že je rakev ve foyer, tedy spíše na chodbě, hned za vstupními dveřmi. 

 “Čemu nerozumím je, že nás, než to začalo, nechali stát venku, na tom mrazu. Nerozumím tomu trochu, no,” dodal baletní mistr Vlastimil Harapes.

Po neděli tak alespoň bude možné se se zesnulou herečkou, spisovatelkou a bylinkářkou rozlouří lidé důstojně a tak, jak by si to tak známá a oblíbená herečka zcela jistě zasloužila! 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod