Co se to děje s Karlem Gottem? Tohle přeci snad není on?!

 Celebrity 
12. října 2016 04:53 / redakce
  1
📷
2 fotografie v galerii
Karel Gott byl ve svém živlu, ale mnozí fanouškové zůstali zklamaní! Facebook K. Gotta
Karel Gott je po vážné nemoci zpět. Fanouškové i jeho přátelé jsou nadšení. Jenomže – něco je jinak. Mistr se chová trochu jinak, než doposud, volí rozhodnutí či slova, na který nebyl nikdo zvyklý a teď dokonce zklamal řadu svých příznivců.
Zlatý slavík sice vystoupil v září na narozeninách Hany Zagorové před narvanou Lucernou, ovšem to bylo trochu neplánované a pro jeho fanoušky málo. Čekali, že návrat bude ve velkém stylu. To ale Mistr nechtěl.
„Nechci nějaké pompéznosti, nějaké stadiony, haly. Chci něco komorního a pěkně pomalu…,“ řekl Gott s tím, že se cítí skvěle a má znovu energie do života i do práce. Opět je v jednom zápřahu. Točí, zpívá, křtí, ale něco je jinak. Například jeho minikoncert v pražské Malostranské besedě byl jen pro 115 lidí. Zprávy o tom, že bylo ihned vyprodáno, někteří popírají.
„Ty vstupenky dostali hlavně jeho přátelé, sponzoři, známí. Do volného prodeje to vlastně nešlo. Karel hodně lidí dost zklamal. Chápu, že chce být opatrný a možná si říká, neudělám koncert, kdyby to nevyšlo hlasově. Ale už v Lucerně ukázal, že na to opět má, tak co tyhle štráchy,“ diví se jeho dlouholetý kamarád a kolega z branže.
Do Malostranské besedy dokonce nebyli vpuštěni ani novináři, vyjma najatého fotografa a spřáteleného média. Přitom hosty koncertu byla velká jména, jako Miro Žbirka s Michalem Davidem a zpěvačky Dasha a Ilona Csáková. Všichni si s Gottem zazpívali duet.
Celým večerem provázel Libor Bouček, který si Mistra ohromně pochvaloval. Ale jako v sedmém nebi byl hlavně sám Mistr! "Na podobných malých scénách jsem v Praze začínal před padesáti pěti lety. Po prvních velkých hitech jsem pozvolna klubovou scénu opouštěl a začal jsem koncertovat ve velkých sálech, poté i sportovních halách. A přesto mě i po těch letech klubová scéna stále přitahuje. Představoval jsem si, že malý komorní koncert bude mým tichým návratem na pódia. Přesně to se včera večer stalo. Nádherná atmosféra Malostranské besedy mě doslova uchvátila a zalila nepopsatelnou energií. Těším se, že brzy ji na vás přenesu i já. Váš Karel Gott," naspal fanouškům.
Jenomže jeho nadšení rozhodně nesdílí tisíce jeho příznivců. Těšili se na něj, čekali, jak s ním oslaví jeho návrat a ono nic! „Nechápu to a Karel nás dost zklamal. Čekali jsme, že první akci udělá pro své fanoušky, věrné, kteří mu celou dobu drží pěsti, modlili se za něj v době nemoci. A on to udělá pro stovku vyvolených. A ještě s tím dělají takové ofuky. Dost mě tím zklamal,“ řekla paní Jiřina, která dosud nechyběla na jediném koncertě svého idolu.
Karel také všechny zaskočil, když odpoledne před vystoupením do Besedy přišel v retro kulatých brýlích. „Mám to jako módní doplněk, protože je to teď trendy,“ prohlásil zpěvák, aniž se asi podíval do zrcadla.
„Vypadal v tom hrozně. Nevím, na co si najednou začal hrát. Najednou se stává nepřístupným, nedostupným. Najednou je jiný. Obklopil se ochrankou, mluvčí a je prostě jinej. Jestli ho tak změnila ta nemoc, nevím,“ podivuje se i jedna z kolegyň, zpěvaček, která jen doufá, že s návratem Mistra se snad brzy vrátí zase ten “starý dobrý Karel Gott“!
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47