Simona Postlerová promluvila o těžce postiženém synovi!

 Celebrity 
15. září 2016 03:01 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Simona Postlerová to nemá v životě jednoduché! Profimedia
Herečka a dabérka Simona Postlerová (51) snad poprvé v životě promluvila o svém “trápení“, které ovšem bere jako součást života. A sice o těžce postiženém synovi Damiánovi. Tomu je už 22 let a momentálně se o něj stará.

Autostický Damián trpí Aspergerovým syndromem. Pacienti s touto nemocí občas špatně komunikují. Mohou být agresivní. Ovšem herečka situaci zvládá a už dva roky ho má doma. Do té doby byl po různých ústavech a sanatoriích.

„Žiji se svým synem, který je též autista, má diagnostikovaný Aspergerův syndrom, ale k tomu ještě jednu trochu horší psychiatrickou nemoc,“ svěřila se v rozhovoru pro Radiožurnál herečka. Na to, že je její syn nemocný, přišla v momentě, kdy u něj nastala puberta!

„Můj syn je extrémně chytrý. Číst už začal v pěti letech, nejvíc ho bavily básničky a hodně poslouchal vážnou hudbu. I když strašně potichu, ale on ji vnímal. Okolo třinácti let se ale vše změnilo. Místo jedniček začal ze školy nosit pětky, přestával mluvit, byl apatický a jednou při snídani zkolaboval. Myslela jsem, že má infarkt, okamžitě ho převezli do motolské nemocnice. Nastal kolotoč psychiatrických a psychologických vyšetření, medikace a pobytů v bohnické psychiatrické léčebně,“ prozradila v rádiu herečka, která se musela s postižením svého syna naučit žít!

„Teď už ho mám dva a půl roku doma a myslím, že jsme se spolu naučili žít. Syn mě naučil trpělivosti. Někteří lidé s autismem nejsou například schopni doteku. Nicméně když byl malinký, a to mu zůstalo částečně doteď, bylo těžké mu sáhnout na hlavičku. Vlasy jsem mu stříhala ve spánku. Teď už je velký, tak ho musím holit, a to je někdy boj,“ svěřila se Simona Postlerová, která prokázala, že je velmi silnou ženou a milující matkou!
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve