Dejdar s Magnuskem se chtějí starat o staré kolegy. Obermaierová chce být vycpaná!

 Celebrity 
13. ledna 2016 03:05 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Tihle dva přišli s nápadem vytvořit muzeum herců  Profimedia
Vypadá to jako bohulibý čin, který konečně zajistí, aby se na některé osobnosti nezapomínalo! Herec Martin Dejdar a režisér Tomáš Magnusek se rozhodli, že vymyslí něco, co tady ještě není. A přišli na nápad udělat Muzeum českých herců. Zařízení, které by měl doplnit chodník slávy i herecká alej, hodlá zpřístupnit už letos v červenci.

"Projekt jsme vytvořili společně s jeho patronem Martinem Dejdarem. Mělo by to být místo, kde by fungovala herecká restaurace, a v přilehlém muzeu by měli být svými relikviemi, fotografiemi, rekvizitami, dokumenty a dalšími artefakty zastoupeni herci malých i velkých rolí," prozradil Tomáš Magnusek.

Do sbírek muzea chce sice přispět řada osobností, především starší generace, ale jsou i tací, kteří to nevidí jako dobrý nápad, především ne ve východních Čechách. "Trochu se bojím, aby se na tom někdo neživil, protože různých nápadů už tu bylo, ale snad to bude opravdu pro dobrou věc," obává se jedna z českých hereček. Mnoho z umělců si však myslí, že jde o dobrý počin.

„Určitě to není kšeft. Na tom se nedá zbohatnout. Chceme lidem představit herce, umělce, kteří pomalu odcházejí,“ nechal se slyšet Martin Dejdar.

Mezi herci ochotnými muzeu věnovat své relikvie, byli například, Ivan Vyskočil, Svatopluk Matyáš,Jan Kuželka, Antonín Hardt, Otakar Brousek mladší, Miluše Bittnerová či Jaroslava Obermaierová, která dokonce zatoužila v muzeu být, prý "jako vycpanina". Muzeu věnovala svou fotografii s tehdejšími činiteli KSČ z dob, kdy účinkovala v seriálu o majoru Zemanovi.

"Nerada bych v takovém domě bydlela, ale myšlenku na založení muzea vítám," řekla herečka Libuše Švormová s reakcí, že k tomu bude přiléhat i „Herecký dům“ , kde budou moc staří a osamělí herci důstojně dožít, který realizuje Herecká asociace společně s ředitelkou Konta Bariéry Boženou Jirků.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve