Daniel Landa může totálně zkrachovat! Víme proč!

 Celebrity 
02. ledna 2016 04:01 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Daniel Landa hodně riskoval svou budoucnost Profimedia
Daniel Landa tančí na hodně tenkém ledě. Může za to jeho bezbřehá vstřícnost, kterou prokázal loni, když se pustil do spoluproducentství nového filmu o Lídě Bárové. Smrtí kontroverzního podnikatele a lobbisty Petera Kovarčíka bylo natáčení ohroženo. Jenže hrdina a Žito Landa šel s kůží na trh.

Skladatel a zpěvák zastavil vlastní dům, aby si producentská společnost mohla vzít úvěr na natáčení filmu. Původní rozpočet byl okolo 80 až 100 milionů korun, jenže když Kovarčíka našli za záhadných okolností po údajném prasklém vředu a pádu hlavou na umyvadlo mrtvého v jeho bytě, hrozilo, že film nevznikne.

Nebylo moc kde brát a producenti nechtěli zřejmě sahat do rezerv. Proto se Landa, kterému spolufinancovali jeho koncerty a tour uvolil, že vezme část odpovědnosti na svá bedra a zastavil dům v Praze.

"Teď se musí modlit, aby se film, který bude mít teď v lednu premiéru, líbil, byl úspěšný a chtěli ho i zahraniční zájemci, a aby se tak investice vrátily. Desítky milionů korun by se podle odhadů měly zaplatit a zůstat ještě něco navíc.

Scénář příběhu o nejkontroverznější herečce první republiky musel být znatelně osekán. "Mělo se točit v Německu, ve Francii, Polsku, ale nakonec se točilo jen v Čechách a bylo to opravdu o nervy, protože režisér Filip Renč nevěděl, zda nebudou komplikace," prozradila členka štábu.

Snímek, v němž si zahrály i zahraniční hvězdy jako Gedeon Burkhard, známý ze seriálu Komisař Rex nebo Karl Markovics jako komisař Stockinger, by měl být největším překvapením letoška. Inu uvidíme, jak se Renčovi úsek života herečky, ve filmu s Pavlem Křížem, Simonou Stašovou a dalšími povedl vystihnout.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47