Zešílel známý český malíř? Pálí svoje obrazy za desetititísce! Teď se chystá utéct z ČR!

 Celebrity 
14. října 2015 04:55 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Kristian Kodet patří k nejprodávanějším malířům současnosti. Nebojí se ale přiznat, že někdy svá díla i zničí! VIPstory.cz
Co se to proboha stalo? Zešílel snad známý český malíř Kristian Kodet? Pálí totiž svá díla, která mají hodnotu desítek tisíc korun v krbu! Ke všemu se chystá utéct z Česka!

Není za tím ani psychická porucha, ani finanční problémy, ani zlost. Kodet, tak jako každý rok, prchne v listopadu za sluncem na Floridu, kde má "chalupu" a vrátí se až na jaře. Jinak vystavuje, maluje a žíje.

"Víte, pravda je, že když maluju a něco se mi nevyvede, nebo ne podle mých představ, tak ten obraz spálím v krbu a namaluju nový," svěřil se VIPstory.cz Kodet, který sice bydlí trvale v centru Prahy, ale nejvíce je na své milované jihočeské chalupě, bývalé faře.

Na otázku, jak dlouho mu trvá namalovat jeden obraz, odpovídá: "Někdy dvě hodiny, někdy celou noc, někdy dva dny, někdy týden. To se takhle nedá říct. Záleží na tématu, okolnostech, rozpoložení. Ale co je dobré, že mi to pořád jde," směje se Kodet, jehož obrazy visí po celém světě. Kromě galerií, i v bankách, firmách, nebo třeba jeden v Bílém domě v USA.

Patří k nejprodávanějším malířům současnosti, který má rád dobré víno a krásné ženy. "Mám takové rčení, že jenom činy se počítají, tak se snažím. Tedy v tom malování, s těmi ženami ne. Jste tak trochu částečně ženat, víte," usmívá se Kristian Kodet, který i letošní Vánoce oslaví se svou rodinou, ale také s Olgou Matuškovou a Waldemarem Matuškou ml., s nimiž je pojí letité přátelství a na Floridě mají domy vedle sebe.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod