Zpěvem a slávou strčila do kapsy i Gotta. Zpívala pro amerického prezidenta a žila se dvěma muži najednou.

 Celebrity 
12. října 2015 16:55 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Krásná píseň a fantastický hlas Judity Čeřovské Youtube
V Čechách neprávem opomíjená, v cizině zbožňovaná. Judita Čeřovská je dnes odborníky považována za jednu z našich největších pěveckých legend, fanoušci si na ni však vzpomenou jen zřídka.

Na domácím hudebním poli sice nezářila, ale v zahraničí byla vedle Karla Gotta naším jediným hudebním artiklem. Zpívala pro Elizabeth Taylor, amerického prezidenta Nixona i před ředitelem slavné pařížské Olympie. Obrovské úspěchy v zahraničích sklízela Čeřovská i díky svému ojedinělému vzhledu. Byla považována za velmi atraktivní ženu s přirozeným šarmem a noblesou, navíc s velmi podmanivým hlasem. Mnohem populárnější než u nás byla v německy mluvících zemích. V bývalé Spolkové republice Německo pravidelně vystupovala na koncertech a měla zde i své stálé televizní pořady.

Velké úspěchy slavila zpěvačka i u mužů. Zpěvaččino srdce si získal jazzman Ivan Smetáček. Měli spolu mimořádný vztah. Mimořádný i proto, že do něj přibrali dalšího muže. Tím byl Jiří Horský. Ve třech pak společně trávili veškerý volný čas na chalupě na Šumavě. V té době již zpěvačka omezovala koncertní činnost. V mládí měla vážnou autonehodu, při které přišla o jednu ledvinu. Tu druhou jí napadla zhoubná nemoc. Judita Čeřovská zemřela 9. října 2001.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve