Troška chystá pokračování kuchařky a hledá náměty pro další komedii. Zapojit se můžete i vy!

 Celebrity 
10. prosince 2014 04:54 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Zdeněk Troška hledá náměty pro další komedii  / inStory.cz
Nejúspěšnější český režisér současnosti Zdeněk Troška chystá překvapení. Kromě pokračování jeho Babovřesků, které v lednu, hned po Novém roce vtrhnou do kin s pořadovým číslem 3 a tím tak završí svůj příběh, chystá i dvě novinky. Dodělal pokračování úspěšné kuchařky Nebe v hubě a hledá náměty pro další komedii. Zapojit se může každý a stát se tak „spoluscénáristou“. Když se budou postřehy ze života líbit, zapasuje je Troška se svým týmem do scénáře a může se začít točit.

„Každý z nás má spoustu krátkých, komických a až neuvěřitelných historek ze života a právě tyto historky mohou být součástí příběhu a zfilmovány. Podělte se s námi a inspirujte náš nový film. Svoje náměty můžete poslat napady@fenixfilm.cz ,“ stojí ve výzvě, kterou zveřejnily producentky Babovřesek Dana Voláková a Michaela Flenerová.

A co na to Zdeněk Troška?
„Nebráníme se dobrým námětům. Někdy slýchám na besedách až neuvěřitelné historky a říkám si, to by si ani nejlepší scénárista nevymyslel. I moje filmy jsou často složené z věcí, které se opravdu staly, i když je trochu upravíme. Pořád mě někteří „rádoby kritici“ peskují za moje komedie, že jsou vulgární, a že to nejsou filmy „na úrovni“. Pořád zapomínají, že komedie je nadsázka, humor. Na druhou stranu, když se budou dívat dobře kolem sebe, zjistí, že to tak moc od pravdy není. Jestli ono to není tím, že se v tom kdekdo pozná a nějak to nemůže rozdýchat,“ říká režisér Troška, jehož Babovřesky 1 byly nejúspěšnějším filmem posledního desetiletí.

Rád by prý natočil zase nějakou pohádku a pořád si brousí zuby na příběh o Alžbětě Báthoryové, tedy největší vražedkyně v historii, zvané Čachtické paní. Tu chce už přes dvacet let natáčet, ovšem podle pravdivého příběhu Joža Nižnanského.

A aby toho nebylo málo, vydá slavný režisér i pokračování své veleúspěšné kuchařky Nebe v hubě, aneb chrocht, chrocht.

„Dlouho jsem se tomu bránil, ale chodily mi stovky dopisů, mailů, abych udělal pokračování. Tak jsem k tomu sedl a zase posbíral recepty mých přátel, fanoušků, rodiny, doplnil pár historkami ze života. Kuchařka vyjde v lednu, zrovna k premiéře naší komedie Babovřesky.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod